io241kuviwevn53vaig049mtdlduc

Geef je woonkamer sfeer met meubels van mangohout

Hiphuisje Gigameubel meubels van mangohout

-ADVERTORIAL- 

Richt je je huiskamer met houten meubels in dan weet je zeker dat je een warme, gezellige sfeer creëert. De ene houtsoort heeft soms net wat meer karakter dan de andere. Met mangohouten meubels geef je een heel eigen identiteit aan je inrichting. De veelzijdigheid van dit hout maakt het bovendien mogelijk om deze meubels zowel in een moderne als een rustieke inrichtingsstijl toe te passen.

Waarom kiezen voor meubels van mangohout?

Het hout van de mangoboom valt onder de houtsoorten die hard zijn. Dat wil zeggen dat het hout een stevige structuur heeft en weinig onderhoud nodig heeft. Dit hout is daarom heel geschikt om meubels van te maken. 

Kies je voor meubels van mangohout, dan heb je eigenlijk een meubelstuk dat gemaakt wordt van hout dat afkomstig is van een oude mangoboom die geen vruchten meer geeft. Na het planten van nieuwe bomen en vanaf het moment dat deze vrucht geven, kunnen de stammen van de oude bomen gebruikt worden voor andere doeleinden. En dat zijn in dit geval meubels. Op deze manier is er sprake van duurzame toepassingen van het mangohout.

Van natuurlijk bruin tot modern zwart mangohout

Meubels die van mangohout gemaakt zijn, hebben een levendige uitstraling. Dat komt doordat je in het hout de nerven en de levendigheid van het hout terugziet. Het hout is namelijk robuust. In het onbewerkte hout komen de nerven en patronen van het hout duidelijk naar voren. Het feit dat mangohout geen effen, egale kleur heeft, maakt het eveneens bijzonder. 

Met mangohout kun je dus eigenlijk alle kanten op, van een lichtbruine salontafel, een eettafel van mangohout in een bruin met gouden gloed tot een zwarte kast van mangohout

Hoe houd je meubels van mangohout mooi?

Koop je een tafel of een kast van mangohout bij een woonwinkel als Gigameubel.nl dan is het hout vaak al voorzien van een beschermende laag. Dit kan in de vorm van wax of olie zijn. Deze materialen beschermen het houten oppervlak niet alleen. Ze laten de kleur van het hout en de tekeningen van de nerven ook mooi tot hun recht komen. 

Om ervoor te zorgen dat het hout mooi blijft, onderhoud je de meubels met speciale producten die het ontstaan van vlekken of kringen voorkomen. Je maakt de meubels met een zachte doek schoon. Eventueel maak je deze een klein beetje vochtig. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.hiphuisje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 693 reviews.