io241kuviwevn53vaig049mtdlduc

Zo komen insecten je huis en kinderkamer niet binnen

mosquito pixabay insecten

-ADVERTORIAL-

Steeds meer insecten overleven in ons klimaat

De laatste jaren stijgt de temperatuur in ons land. Een nadeel hiervan is dat steeds meer insecten afkomstig uit landen met een warmer klimaat zich hier prettig voelen. De winters zijn minder koud in Nederland en deze insecten planten zich hier makkelijker voort. Regelmatig lezen we dan ook berichten over de komst van vervelende beestjes als de Aziatische tijgermug, de reuzenteek en muggen met het westnijlvirus. Heb je binnenshuis of in je slaapkamers vaak last van insecten en wil je weten hoe je je kinderen en jezelf hiertegen beschermt? Ga dan snel aan de slag met onze handige tips om insectenoverlast tegen te gaan!

Plaats een hor voor het raam

Het is belangrijk om je huis en de (kinder)slaapkamers regelmatig te ventileren voor de doorstroom van frisse lucht. Houd je insecten en pollen liever tegen, kijk dan eens naar horren op maat. Een op maat gemaakte hor sluit goed aan en vormt een barrière voor vliegende en kruipende insecten. Laat je je hor op maat maken, dan heb je bovendien de keuze uit diverse soorten gaas in allerlei kleuren. Met fijnmazig antipollengaas voorkom je dat pollen binnenkomen en een allergie of hooikoorts veroorzaken. Dit soort gaas weert ook de brandharen van de eikenprocessierups, die via het raam je woning kunnen binnenwaaien.

Zorg voor meer vogels in je tuin

Aan de ene kant nemen veel insectensoorten af, zoals vlinders en bijen. Aan de andere kant nemen soorten die zich makkelijk aanpassen juist toe, zoals vliegen en kakkerlakken. Alle soorten insecten zijn belangrijk voor de natuur, omdat ze een voedselbron vormen voor andere dieren en belangrijk zijn voor de bestuiving van planten. Heb je echter vaak last van vervelende insecten in je tuin, zoals muggen en bladluizen? Pas dan een natuurlijke manier van insectenbestrijding toe en maak je tuin aantrekkelijk voor vogels. Door vetbolletjes of een voedersilo op te hangen met zaadjes en pitjes, komen mussen en vinken graag in je tuin en eten ze meteen allerlei insecten op.

Zet insectenwerende planten in je tuin

Wil je graag met speciale beplanting bepaalde insecten weren? Het is bekend dat diverse mooie planten geschikt zijn om insecten af te schrikken in je voor- of achtertuin. Denk bijvoorbeeld aan de goudsbloem, die ervoor zorgt dat mieren en vliegen je tuin liever mijden. Ook een lavendelplant jaagt insecten weg, zoals muggen, vlooien en motten. Bloeiende lavendel geeft een heerlijke, nostalgische geur, waar je zelf juist erg van geniet.

Verspreid citroengeur in je huis of tuin

Er zijn diverse geuren die voor insecten heel onaangenaam zijn, terwijl de mens ze juist prettig vindt. Neem bijvoorbeeld citroengeur. Deze geur, die voor muggen en vliegen heel vervelend is, verspreid je in je huis door wat citronellaolie op je huid aan te brengen of door citronellakaarsen aan te steken. Voor je tuin zijn er citronellafakkels die je tuin de geur van citroen geven. In je slaapkamer zet je planten neer met een citroen- of lavendelgeur.

Blijvende bescherming tegen insecten

Door de deur naar je terras en je ramen open te zetten, verfris je de lucht in huis en haal je een stukje buiten naar binnen. De insecten en pollen die meekomen wil je uiteraard liever buiten de deur houden. Het is de verwachting dat er in de toekomst steeds meer insecten zijn die het hele jaar door in ons klimaat kunnen leven en die hun winterslaap overslaan. Om je goed voor te bereiden op de komst van deze insecten zijn de hordeuren en raamhorren van Instyle Decoration een goede oplossing. De horren met een modern ontwerp zijn mooi om te zien en helpen je om je gezin optimaal te beschermen tegen vervelende diertjes.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.hiphuisje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 693 reviews.