io241kuviwevn53vaig049mtdlduc

3 tips om alles uit de ruimte op zolder te halen 

zolderkamer lasse

-ADVERTORIAL-

In veel woningen wordt de zolder enkel als opslagplaats gebruikt. Hier worden objecten met een belangrijke betekenis opgeslagen of simpelweg de spullen opgeslagen die op dat moment niet worden gebruikt. Zonde, want de ruimte op zolder heeft veel meer te bieden. Door slim om te gaan met de ruimte en waar mogelijk te renoveren, haal je zo meer uit je woning en zorg je er zelfs voor dat deze meer waard wordt. Maar waar moet je dan aan denken? Met behulp van de volgende drie tips haal je het maximale uit de ruimte op zolder. 

1. Plaats een dakkapel 


Het grootste nadeel van de zolder is dat deze vaak veel schuine hoeken heeft en daarnaast ook nog eens heel donker is. Daardoor lijkt hij minder geschikt om als ruimte te gebruiken. Het plaatsen van meubels kan lastig zijn en je wilt ook wat meer licht hebben om hier echt in te kunnen slapen of aan het werk te gaan. Daarom kan een dakkapel de uitkomst bieden. Hiermee creëer je direct meer ruimte én licht. Het is een goede manier om de ruimte op zolder extra te benutten en hier echt een kamer van te maken. De zolder kan immers voor veel meer worden gebruikt dan enkel een opslagplaats of washok. Met behulp van een dakkapel is dit nu ook mogelijk.

Laat je een dakkapel plaatsen? Denk dan goed na over de materialen die worden gebruikt. Een dakkapel van kunststof heeft bijvoorbeeld veel minder onderhoud nodig dan wanneer je voor hout kiest. Het is goed om hierover na te denken, zodat de dakkapel straks aan alle wensen voldoet. 

2. Laat meubels op maat maken 


Door de schuine wanden is het niet altijd gemakkelijk om de juiste meubels te vinden. Daarom is het slim om deze op maat te laten maken. Zo kun je de volledige ruimte optimaal benutten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het laten maken van een kast voor onder een schuine wand. Zo wordt geen enkele wand onbenut gelaten en beschik je over meer opbergruimte. Handig als je hier bijvoorbeeld wil gaan werken of de zolder als hobbykamer wil gebruiken. 

Wist je dat er ook multifunctionele meubels bestaan? Dit zijn meubels die meerdere functies kunnen hebben. Denk bijvoorbeeld aan een bed met lades voor extra opslagruimte. Dergelijke meubels zijn uitermate geschikt om ruimte te besparen en deze optimaal te benutten. 

3. Werk aan isolatie 

Je zult de zolder veel minder snel als kamer gebruiken wanneer deze vaak tochtig en koud is. Het is daarom belangrijk dat er aan isolatie wordt gedacht. Bijvoorbeeld in de vorm van dakisolatie. Dit heeft als bijkomend voordeel dat dit bijdraagt aan de isolatie in de gehele woning. Wanneer er minder warmte uit de woning kan ontsnappen, dan betekent dit dat de temperaturen in het hele huis stabieler kunnen blijven. Dit draagt bij aan een hoger wooncomfort en een lagere energierekening. Bovendien zorgt dit er dus ook voor dat je de ruimte voor andere zaken kunt benutten. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.hiphuisje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 693 reviews.