Een goede nachtrust voor jouw kids creëren.

goede nachtrust kids

Dit mag niet ontbreken in de kamer van jouw kids voor een goede nachtrust

Ouders weten als geen ander hoe belangrijk een goede nachtrust is voor de kinderen, maar ook voor jezelf. Als de kindjes goed slapen, slaap je zelf ook goed. Er zijn helaas nogal wat zaken die de nachtrust van je kindje kunnen verstoren. Daar kun je niet altijd iets aan doen, er kunnen verschillende redenen zijn waarom je kind minder goed slaapt. Een goede nachtrust is voor kinderen erg belangrijk. Het draagt bij aan een goede ontwikkeling van lichaam en geest. Maar gelukkig zijn er wel oplossingen te bedenken die kunnen bijdragen aan een ongestoorde nachtrust. 

kindje slaapkamer baby

Nooit meer last van ongedierte

Niets zo vervelend als rondvliegende insecten die vooral in de zomer je huis binnendringen. Deze beestjes kunnen erg vervelend zijn en een goede nachtrust verstoren. Een vliegengordijn voor de deur of het raam houdt ongewenste vliegen en muggen tegen en zorgt dus voor een betere nachtrust voor je kinderen. Vervelende geluiden die ze veroorzaken komen zo niet meer voor. Ook hebben je kinderen minder last van muggenbulten. Al dat krabben kan ze ook nog eens wakker houden. 

Het bed

Een goed bed bepaalt voor een groot deel de kwaliteit van je slaap. Vaak zijn we voor onszelf lang op zoek naar het juiste bed en matras, dat moet voor de kinderen niet anders zijn. Een comfortabel bed is ook voor hen prettig slapen. Het matras mag in ieder geval niet inzakken, een goede lattenbodem kan dat eventueel voorkomen. De plek van het bed kan ook verschil maken voor een fijn gevoel. Je kunt het bed het beste niet te dicht onder het raam of bij de verwarming zetten. Als het te heet wordt, slaap je een stuk slechter. Het kan handig zijn, vooral bij de allerkleinsten, om het hoofdeinde tegen de muur te plaatsen, zodat je alle ruimte hebt om het bed heen. Veel kindjes vinden het prettig als ze vanuit bed de deur kunnen zien, dat geeft ze een veiliger gevoel. 

Hippe raamdecoratie voor een kinderkamer - Hip Huisje

Verduisterende gordijnen

We slapen beter in een donkere kamer. Daarom is het goed om verduisterende gordijnen op te hangen in de kinderkamer. Je kunt kiezen voor rolgordijnen of overgordijnen. Of ga voor een combinatie van deze twee voor een optimaal effect. Door het donker komt je lichaam vanzelf als het ware in de slaapstand. In de zomer is het prettig dat je de kamer goed donker kunt maken, omdat het dan pas heel laat in de avond donker wordt en in de ochtend al vroeg weer licht. Zo worden ze niet te vroeg wakker omdat het natuurlijke ritme ze alweer wekt door het daglicht. Zo kun je zelf in de ochtend hopelijk nog eens omdraaien. 

Nachtlampje

Hoewel een donkere kamer goed is voor een goede nachtrust, vinden sommige kinderen het vervelend als ze helemaal niets kunnen zien. Het donker geeft ze een onveilig gevoel en kan ze verhinderen om te gaan slapen. Door een nachtlampje aan te zetten voelt de ruimte wat meer vertrouwd en dat geeft je kind een veilig gevoel. Het kan ook werken om de deur op een kier te zetten en de lamp op de gang aan te laten. Er bestaan zelfs nachtlampen die een goed slaap ritme kunnen aanleren. Handig voor als je je kind wilt leren zelfstandig te slapen op de eigen kamer. 

leeshoek in de kinderkamer - hiphuisje

Goede temperatuur

Een goede temperatuur is heel belangrijk om goed te slapen. Je herkent het waarschijnlijk zelf ook wel dat je kan liggen woelen in je bed vanwege de warmte, of maar niet in slaap kunt komen omdat je het zo koud hebt. De ideale temperatuur op de slaapkamer ligt rond de 18 graden. Zeker voor baby´s is het belangrijk om de temperatuur te reguleren omdat hun lichaam dit zelf nog niet kan. In de winter kan een stevig gordijn helpen om de kou buiten te houden. Naast de juiste temperatuur is ook goede ventilatie heel belangrijk. Frisse lucht draagt bij aan een beter binnenklimaat en zorgt ervoor dat je beter kunt slapen. Zet overdag een raampje open of maak gebruik van ventilatieroosters. 

pexels kindel media 8301231 1

Boekenplankje

Een vast bedritueel kan bijdragen aan een betere nachtrust. Een onderdeel van dit ritueel is vaak een verhaaltje voorlezen voor het slapen gaan. Zorg dus dat je een plankje of kastje hebt met leuke boeken, waar de kleintjes een zelf boekje kunnen uitzoeken. Het is fijn om op deze manier samen de dag af te sluiten en rustig te worden voor de nacht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.hiphuisje.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 661 reviews.
Deze website maakt gebruik van cookies om je de best mogelijke online ervaring te bieden. Klik op accept om verder te gaan.