io241kuviwevn53vaig049mtdlduc

De overgang van babykamer naar peuterkamer

kinderkamer babykamer okergeel meetlat groeimeter hiphuisje

Een kindje groeit zo snel, voor je het weet is jouw baby een peuter, en is het de babykamer ontgroeit. Dan wordt het tijd voor een peuterkamer, een slaapkamer die perfect aansluit op de ontwikkeling van een peuter. Een fijne slaapkamer waar de kleine ontdekker heerlijk kan slapen en veilig kan spelen. Waar moet je aan denken en wat mag je niet vergeten? Met deze tips gaat dat zeker lukken. 

Kies een thema voor de peuterkamer

Een nieuwe peuterkamer voor jouw kindje begint bij het kiezen een thema. Kijk daarbij naar de ruimte die het kamertje heeft en zoek bijpassende kleuren en een thema dat aansluit bij de interesses van een peuter en het interieur. Een slaapkamer voor een peuter moet uitnodigend zijn zonder dat ze overprikkelt raken. Daarom is het handig om binnen een bepaald kleurenpalet te werken, daarmee geef je sfeer aan het kamertje en blijft het toch rustig. Zo kan jouw kindje er straks heerlijk spelen, maar ook rustig in slaap vallen.

De aankleding en accessoires voor de peuterkamer

Nadat je een thema en de kleuren hebt gekozen voor de peuterkamer is het tijd om het kamertje aan te kleden. Met mooi behang en/of een likje verf heb je al een snel een goede basis. Het thema werk je door met bijvoorbeeld een muursticker. Zo geef je de peuterkamer al gelijk het juiste thema mee. De kleintjes groeien hard en worden daar zelf ook bewust van, een groeimeter is ook zo’n accessoires wat niet mag ontbreken, net als fijne verlichting en een lief nachtlampje.

De overgang van een ledikantje naar een groot bed

Het ledikantje is ontgroeid en binnen een peuterkamer hoort een groter bed. Nu kun je kiezen voor een eenpersoonsbed of gaan voor een peuterbed. Een peuterbed is net even kleiner waardoor jouw kleintje niet helemaal verdwijnt in dat grote bed. En zich daardoor geborgen voelt. Superleuk is bijvoorbeeld een peuterbed in de vorm van een tipi, waar je op kunt doorborduren qua thema.

Wanneer je bijvoorbeeld liever iets koopt wat langer meegaat is het verstandig om gelijk te starten met een eenpersoonsbed. Hierin is enorm veel variatie te vinden die geschikt zijn voor peuters, maar ook door kunnen in een kleuter- en kinderkamer.

Zorg voor genoeg opbergruimte

Nu jouw kindje een peuter is geworden neemt ook de hoeveelheid van het speelgoed toe. Genoeg opbergruimte zorgt ervoor dat het kamertje geschikt is om te spelen, maar voor het slapengaan ook weer opgeruimd en dus rustig kan zijn. Een goede en grote kast is een ware musthave. Je kunt er niet alleen alle kleertjes kwijt, met een aantal handige mandjes schuif je ook het speelgoed makkelijk in de kast. Bij zo’n grote aankoop als een kast is het slim om in de toekomst te kijken. Kies daarbij voor een kast die ook na de peutertijd meegroeit met de behoefte van een kind.

Naast een kast is het fijn om wat manden of een toffe kist te hebben waarin je spullen kunt opbergen. Speelgoed, knuffels of boekjes die jouw kindje graag om zich heen heeft. En wat ze zelf kunnen pakken. Op internet is er tegenwoordig een enorme keuze aan originele en mooie meubels voor de kinderkamer. Er zijn regelmatig acties te vinden waarbij je met een leuke korting een prachtig interieur voor de kinderkamer kunt samenstellen.

 

Een gezellige speelplek op de peuterkamer

Hoe groter ze worden, hoe meer ze op hun kamer willen spelen. Een fijne speelplek nodigt ze dan nog meer uit. Een heerlijk zacht vloerkleed binnen het thema of kleurenpalet is daarvoor een mooie basis. Hier kunnen ze fijn opgaan in hun fantasie, met blokken spelen, een racebaan bouwen of met de poppen spelen. Ook een leeshoekje op de peuterkamer is een echte aanrader. Met een zitzak of een poef en wat kussentjes creëer je heel simpel een gezellig plekje om een boekje te lezen of om even weg te dromen.

 

Een veilige peuterkamer voor de kleine ondernemer

En last but not least is de veiligheid. Een peuter is ontzettend ondernemend, maar ziet nog nergens gevaar in. Zorg er daarom voor dat het veilig is voor de kleine. Denk aan stopcontacten die afgedekt worden, maar ook aan een beveiliging voor het raam. Kijk eens op hun eigen hoogte wat er allemaal mis zou kunnen gaan, kijk naar scherpe hoeken maar ook naar bijvoorbeeld waar ze al dan niet op kunnen klimmen.

Geïnspireerd geraakt? Maar zoek je nog meer tips en ideeën voor het inrichten van de peuterkamer? Lees dan hier wat je allemaal kunt doen met krijtbordverf voor de kinderkamer.

Bronnen producten: 1. bedden, kasten en opberger  2. Muurstickers en groeimeters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.hiphuisje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 693 reviews.