Slaaptips voor je kind: laat je kind makkelijk slapen

slaaptips voor je kind slapen baby inslapen babykamer hiphuisje

Nachtrust, hebben we nodig om goed te kunnen functioneren. Wanneer jouw kind niet goed kan slapen, een echte nachtbraker is of vaak wakker wordt kun je vast wat slaaptips voor je kind gebruiken. Heel veel van die tips staan met rust, reinheid en regelmaat. Dat lijkt simpel en dat is het ook. Met onze slaaptips voor als je kind slecht kan inslapen of doorslapen.

groeimeter blauw tipi babykamer peuterkamer hiphuisje

Slaaptips voor je kind: Laat je kind lekker slapen in een rustige slaapkamer zonder afleiding

Laat je kind lekker slapen op een rustige kinderkamer. Een rustige slaapkamer zorgt ervoor dat er weinig afleiding is voor de kleine. Zo is er onderzocht dat de kleur blauw bij volwassenen en kinderen zorgt voor de beste slaapkwaliteit. Verder zijn ook groen– en geeltinten een aanrader voor een goede nachtrust. Paars scoort in dit onderzoek het slechtst, die kun je beter skippen als een paar uur goede slaap je heilig is. De baby- of kinderkamer binnen één thema zorgt ook voor rust.

junior dekbedovertrek naturel met hartje en pauw

 

Een opgeruimde slaapkamer oogt en voelt rustig, er is immers weinig afleiding. Zorg dus voor genoeg opbergmogelijkheden. En daarnaast is een koele, donkere en goed geventileerde slaapkamer goed voor een gezonde nachtrust.

 

Regelmaat en vaste routine zodat jouw kind lekker kan slapen

Naast rust staat regelmaat en daarbij een vaste routine. Iedere avond hetzelfde afsluiten voor jouw kind gaat slapen geeft regelmaat en duidelijkheid. Wanneer je iedere avond ongeveer hetzelfde tijdstip aanhoudt zul je merken dat ze daar op een gegeven moment aan gewend raken. Sluit iedere dag op dezelfde manier af. Kies er bijvoorbeeld voor om de dag langzaamaan rustiger te maken voor het kind. Na het douchen of badderen nog even gezellig een boekje lezen samen, dan een muziekje aan en lekker slapen.

 

Continuïteit in het naar bed brengen

Jouw kind slaapt niet door? Continuïteit is belangrijk, zowel in het ritueel tijdens het naar bed brengen als de slaapkamer zelf. Fijn hierbij is een donkere slaapkamer d.m.v. verduisterende gordijnen. Zo heeft jouw kind het hele jaar door een donkere kamer en is er geen verschil in jaargetijden, wat weer voor rust en regelmaat zorgt. En daardoor dieper in slaap komt. Je kunt je kindje lekker laten slapen door bijvoorbeeld een klein nachtlampje te laten branden of een muziekje te draaien.

slaapkamer meisje gordijnen hiphuisje

De plaats van het bedje

Ook de plaats van het bed of ledikantje is belangrijk. Kinderen, en volwassenen ook, voelen zich veiliger wanneer ze de deur kunnen zien vanuit hun bed. Wanneer je je veilig voelt, ben je ontspannen en slaap je makkelijker en dieper. Het is dus goed om te kijken waar het bedje staat. Zo kun je bij een bed onder het raam meer last hebben van tocht.

 

Fijn beddengoed en pyjama’s van natuurlijke materialen

De temperatuur in het kamertje is belangrijk, wanneer het te warm is wordt het moeilijker om in slaap te komen. Een frisse slaapkamer slaapt het prettigst. Maar denk ook eens aan het beddengoed. Een dekbedovertrek, lakentje of dekentje van natuurlijke materialen zorgen voor een goede ventilatie waardoor je beter slaapt. Dit geldt ook voor de nachtkleding, een pyjama van katoen, bamboe of linnen slaapt veel fijner dan een van synthetisch materiaal.

meisje slapen kinderkamer hiphuisje

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.hiphuisje.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 669 reviews.
Deze website maakt gebruik van cookies om je de best mogelijke online ervaring te bieden. Klik op accept om verder te gaan.