io241kuviwevn53vaig049mtdlduc

Hoe je je badkamer kinderproof maakt

pexels rdne stock project 10566470

Veiligheid in en rondom huis is in alle gevallen ontzettend belangrijk, maar zeker wanneer je een of meerdere kinderen in huis hebt, wil je toch net even wat extra voorzorgsmaatregelen treffen. Zo voorkom je ongelukjes die voorkomen kunnen worden. Je wilt je kind toch koste wat het kost graag beschermen. Gelukkig is er niet alleen maar gevaar in de badkamer en kun je ook wat aanpassingen doen om het wat makkelijker te maken met en voor de kinderen. Zo gaat de routine net even wat makkelijker. Vaak zijn de aanpassingen niet groot, maar wel heel handig.

pexels lisa fotios 15658043

Veiligheid onder de douche

Wanneer je een losse douche hebt, dan is het voor veel kinderen makkelijk om hierin te komen om hier te gaan spelen. Daarnaast is het als ouder ook wel eens makkelijk om de kraan alvast aan te zetten, wanneer je weet dat je kind zich wel redt en dan wil je zeker weten dat het veilig is. In dit geval is een thermostaatkraan die beveiligd is en wordt vergrendeld bij 38 graden geen overbodige luxe. Zo hoef je niet bang te zijn dat de douche te heet wordt. Een inloopdouche is daarnaast de beste optie wanneer je geen bad kwijt kunt. Je kunt hier vaak wel een badje in kwijt en dit kan een hoop ruimte besparen.

pexels cottonbro studio 7086480

Geen stress meer in de ochtend

‘s Ochtends is het voor veel ouders best wel een uitdaging om de kinderen op tijd naar school te krijgen, omdat het vaak druk wordt in de badkamer. Daarom is het aan te raden om te kiezen voor een groter meubel met meerdere wasbakken, zodat je minder lang op elkaar hoeft te wachten. Dit kan op de vroege ochtend een hoop frustratie en stress schelen. Daarnaast kun je een verhoging in de badkamer neerzetten. Dit is vooral handig wanneer je kinderen nog niet groot genoeg zijn om zelf bij de wasbak te komen. Op deze manier kun je samen met je kind de tanden poetsen op bijna gelijke hoogte. Dit maakt de ochtend misschien zelfs wel gezellig.

pexels cottonbro studio 7086229

Glijpartijen voorkomen met een mat

Wanneer de vloer van de douche of de badkamer nat wordt, dan kan het behoorlijk glad worden en veel kinderen hebben dit vaak niet echt door. Dan is het verstandig om voorzorgsmaatregelen te treffen en in de douchecabine bijvoorbeeld te zorgen voor een anti-slip mat en in de badkamer een badmat neer te leggen. Zo wordt de ruimte voor iedereen een stuk veiliger en krijgt de badkamer ook nog een beetje extra sfeer. Zo combineer je het hoognodige met het aangename.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.hiphuisje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 703 reviews.