io241kuviwevn53vaig049mtdlduc

4 manieren om de kinderkamer exotischer te maken

job savelsberg TY1 ppdFUKc unsplash

Verwacht je een kindje? Dan wordt het tijd om een kinderkamer in te richten, want je wil wel dat je aanstaande kleine in een plek beland die vrolijk, veilig en inspiratievol is. Voor sommige mensen is het echter lastig om dit doel te behalen. Maak je hier echter absoluut geen zorgen over, want er zijn meerdere manieren om een kinderkamer te creëren die vrolijk en exotisch is. Lees meer om te weten hoe je dit voor elkaar krijgt.

pexels tatiana syrikova 3932944

Ga voor Middellandse tegels

De eerste manier om een kinderkamer exotischer te maken, is door voor Middellandse tegels te gaan. Dit soort tegels staan erom bekend lichte kleuren te hebben zoals lichtblauw of wit. Daardoor oogt de ruimte meteen een stuk exotischer dan een gemiddelde kinderkamer in Nederland. Portugese tegels zijn een goed voorbeeld hiervan. Doordat het materiaal van deze tegels keramiek is, is je kinderkamer meteen heel anders dan normaal. Bovendien zijn de patronen van Portugese vrij uniek, waardoor het gevoel van de kamer meer exotisch zal zijn. Dit soort tegels zijn dan ook zeker een aanrader.

mandy liz fNeLL3dzUso unsplash

Kies voor fel behang

Een andere manier om een wat meer exotische sfeer te krijgen, is door voor een fel behang te kiezen. De combinatie van felle kleuren en unieke ontwerpen geeft je kamer zeker een exotische uitstraling. Enkele goede voorbeelden zijn tropische bloemen of palmbomen behangen. Deze kunnen echt in het oog springen. Als je dit combineert met de juiste meubels en accessoires, zal je kinderkamer zich echt onderscheiden van andere kinderkamers in Nederland.

pexels mathias reding 12884330

Maak gebruik van planten

Verder zullen planten de kinderkamer ook exotisch maken. Kleine varens en palmbomen zijn geweldige keuzes, omdat ze je kamer een extra exotisch tintje geven. Door verschillende planten toe te voegen, kun je ook een unieke sfeer in de kamer creëren. Bovendien geven planten leven aan de kamer en zorgen ze voor een natuurlijker en uitnodigend gevoel. Daarnaast maakt je kleine ook snel kennis met de natuur. Let er overigens wel op dat er geen exotische insecten zijn die met de planten zijn meegekomen. Zo weet je zeker dat de kinderkamer veilig is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.hiphuisje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 703 reviews.