io241kuviwevn53vaig049mtdlduc

Het beste dekbedovertrek voor elk seizoen

DEKBEDOVERTREK JUNIOR WALVIS BLAUW KINDERKAMER HIPHUISJE

De slaapkamer van je kinderen is een plek van comfort en een oase van rust. Het is namelijk niet alleen de plek waar ze gaan slapen, maar ook een ruimte waarin jullie samen de ruimte kunnen aanpassen aan de verschillende seizoenen en stemming. Het maakt niet uit of je nu de wat frissere en lichte tinten van de lente wil toevoegen, of juist meer de wat knussere en warme tinten wil omarmen van de herfst. In dit artikel ga je ontdekken hoe je het juiste dekbedovertrek kunt kiezen voor elk seizoen en je kamer kunt omtoveren tot een oase waarin jouw persoonlijke voorkeuren tot zijn recht komen!

Zomer: comfortabel en houd het koel

Het is nu lekker zomer en tijdens deze maanden wil je misschien je slaapkamer zo koel en comfortabel mogelijk maken. Want in een wat koelere kamer slaap je het beste. Vaak is 18 graden celcius de norm als je een goede nachtrust wil hebben en wordt er bij die temperatuur voldoende melatonine aangemaakt. Dit hormoon maakt je slaperig en regelt je slaapritme. Kies voor een dekbedovertrek 240×220 van katoen of linnen en blijf weg van synthetische materialen. Daarnaast zijn felle en tropische tinten erg leuk voor de zomer! Vergeet ook niet om je dekbedovertrekken op tijd te vervangen, met name in de zomer.

Herfst: maak het knus

Als het herfst gaat worden dan kan je omschakelen naar dekbedovertrekken die wat knusser en warmer zijn (deze kun je ook gebruiken voor de lente). Denk bijvoorbeeld aan materialen zoals jersey stof of flanel. Die houden je lekker warm als de nachten wat kouder beginnen te worden. Mooie kleuren voor de herfst zijn donkerblauw of okergeel maar ook bordeaux is een mooie diepe kleur. Mocht je van patronen houden, dan kun je kiezen voor dekbedovertrekken met bijvoorbeeld blaadjes of andere geometrische ontwerpen. Het maakt je bed aangenamer om lekker in bed te liggen met Netflix en een kop thee of met een boek!

Winter: extra comfort

Als de winter is aangebroken dan kan je de focus leggen op het extra warm maken van je bed. Denk hierbij aan dekbedovertrekken gemaakt van materialen met dons, wol of als je hier goed tegen kan een synthetisch dekbed. Mocht je snel transpireren en het snel warm hebben, dan is de natuurlijke variant met wol of dons aan te raden. Chocoladebruin, donkergrijs of donkergroen kunnen erg mooi zijn voor de winter en creëren extra sfeer. Daarnaast kan je een extra dekbed toevoegen of een lekkere fleece deken bovenop je normale dekbed om zeker te weten dat je het niet koud krijgt. Kortom, met bovenstaande tips zal je elk seizoen even lekker slapen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.hiphuisje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 739 reviews.