io241kuviwevn53vaig049mtdlduc

Geef de babykamer sfeer in vijf stappen

DEKBEDOVERTREK WALVIS JUNIORBED LEDIKANT MEEGROEIBED -HIPHUISJE

Het inrichten van de babykamer.

Het ledikantje of wiegje staat. De commode is ingericht en de baby mag bijna komen… maar eigenlijk is de kamer nog best saai.
Hoe geef je de babykamer nu die fijne sfeer? Hoe creëer je een gezellig en geborgen plekje voor je baby waar niet alleen de baby zich fijn voelt maar waar jij ook blij van wordt?

In deze vijf stappen geef je de babykamer sfeer!

1. De inrichting van de basis.

Met een mooie kleur op de muur, kleurvlakken, sfeervolle muurstickers of met een stijlvol behangetje maak je van een saaie kamer een unieke babykamer.
Kies je voor een trendkleur zoals bijvoorbeeld okergeel of vergrijsd blauw? Of ga je liever voor zwart wit of pastel?
Wil je iets voor de komende jaren zoals verf of behang? Of hou je van variëren en kies je voor een grote muursticker of een plaat met behang die je eenvoudig weer kunt vervangen?

2. De basis voor de babykamer sfeer staat.

Nu kun je de rest van de inrichting daarop gaan aanpassen. Stem de kleur van de gordijnen af op de kleur van het behang/ de muurstickers of de kleur van de muur. Geef de vloer meer warmte door te kiezen voor een gezellig vloerkleedje of een warm schapenvachtje.

3. Accessoires voor aan de muur van de babykamer.

Richt de babykamer verder in door een mooie plank op te hangen boven de commode waar je sfeervolle en persoonlijke spulletjes op kunt zetten zoals het eerste knuffeltje, opbergmandjes voor verzorgingsproducten, een mooie ingelijste poster, een schattig boekje etc.
Een lege muur? Denk dan eens aan een collage van posters en kaarten, een stoere vlaggenlijn, een geboorteposter of een mooi wandrek met diverse decoratie producten zoals een muurcirkels met print, mooie kaartjes of houten letters met de naam van je kindje.
Hang wat haakjes op aan de muur voor de mooiste kleertjes of een badjasje.

4. Style de babykamer af met een mooie aankleedkussenhoes, ledikantdekentjes en hippe kussens.

Stem de kleuren van de aankleedkussenhoes en de dekentjes af op de kleuren en prints van de muren. Of kies juist voor een contrast. Zijn de muren bijvoorbeeld zachtroze? Combineer dan bijvoorbeeld eens met zachtgroen of okergeel.
Met kussens geef je een stoeltje, zithoekje of het bedje sfeer. Pas de kussens aan op de prints van het behang, de dekentjes of de muurstickers of mix en match verschillende stijlen door elkaar voor een vrolijk resultaat.

5. Geef licht aan de babykamer.

Als laatste kan de verlichting worden uitgezocht. Ga voor zacht en sfeervol licht.
Kies voor een mooie stoffen hanglamp of bijvoorbeeld een stoere industriële lamp en combineer die met een lief wandlampje, een bedlampje of een sfeervolle staande lamp. Kijk ook hierbij wat past bij de kleuren en prints van de babykamer.

Zo, na deze vijf stappen heb jij je eigen unieke babykamer ingericht. Laat de baby nu maar komen ;-).

Zoek je nog inspiratie voor het sfeervol inrichten van de babykamer door middel van behang, posters, lampen en andere kinderkamerdecoratie?
Neem dan eens een kijkje in de webshop van Hip Huisje.

Klik hier om direct naar de webshop te gaan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.hiphuisje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 704 reviews.