io241kuviwevn53vaig049mtdlduc

Een nieuw matras voor de kinderkamer: hier let je op!

dekbedovertrek hartje naam roze oudroze

Een lekker zacht matras waar je kind heerlijk op slaapt. Een compleet bed met perfect matras is super belangrijk. Het draagt bij aan een betere slaap. Het aanbod kan nogal overweldigend zijn met verschillende materialen, afmetingen en eigenschappen. Het is begrijpelijk dat het lastig kan zijn om  de juiste keuze te maken tussen alle verschillende soorten matrassen. Om je te helpen bij het vinden van het ideale kindermatras, delen we in deze blog enkele handige tips.

De kloppende afmeting

Een van de eerste stappen is het kiezen van de juiste afmeting. Dit kan je van tevoren natuurlijk al bedenken. Maakt je kind een overstap van peutermatras naar een kindermatras, of is het juist gegroeid tot een echt volwassen afmeting? Een peutermatras is meestal 70 x 140 cm of 70 x 150 cm groot, passend bij meegroei ledikanten of peuterbedjes. Een kindermatras heeft standaardafmetingen van 90 x 200 cm, geschikt voor kinderbedden, tienerbedden of (half)hoogslapers.

Passend materiaal

Polyether en koudschuim matrassen behoren tot de meest populaire opties. Begrippen die je hoogstwaarschijnlijk niet heel bekend voorkomen. In het kort hebben polyethermatrassen een gesloten celstructuur en koudschuimmatrassen een open celstructuur. Hierdoor is deze tweede optie net wat beter. De open celstructuur zorgt voor een hoge veerkrachtigheid, een goede ventilatie en een goede regulering van vocht. Ze passen zich gemakkelijk aan het lichaam, in tegenstelling tot polyethermatrassen waarbij sneller kuilvorming optreedt. De koudschuimmatrassen hebben een langere levensduur en een hoger slaapcomfort.

Kies voor het meest comfortabele matras

Net als volwassenen willen kinderen een matras dat lekker ligt. Waar je naar verlangt en heerlijk in kan ploffen. Ga voor hoog comfort. Een balans tussen zachtheid, stevigheid en ventilatie. Een goed advies is om een dagje eropuit te gaan met je kind en allerlei matrassen met behulp van een professional uit te proberen. Een gezellig uitstapje en zo weet je zeker dat je een juiste keuze maakt. Ga ook na of het matras niet te zacht is. Druk er met je vlakke hand op. Je hand mag slechts een beetje wegdrukken, dan heeft het de juiste stevigheid.

Het onderhoud

Voor het onderhoud van een kindermatras is het raadzaam om een matrasbeschermer aan te schaffen. Deze beschermer absorbeert vocht tijdens het slapen en is makkelijk te wassen. En vergeet niet het matras zo nu en dan om te draaien. Dit voorkomt kuilvorming en het is fris en hygiënisch om dit met regelmaat te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.hiphuisje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 719 reviews.