io241kuviwevn53vaig049mtdlduc

Drie tips als voorbereiding op je autovakantie met kinderen

autovakantie met kinderen

Op vakantie gaan is voor veel kinderen een spannende gebeurtenis. De reis is net zo goed een onderdeel van het avontuur als de bestemming zelf. Hoe zorg je ervoor dat je kinderen zich op hun gemak voelen tijdens de autorit? Lees hier onze tips voor een ontspannen autovakantie voor jou en de kinderen.

Plan je reistijd bewust 

Voor een volwassene is de reistijd vaak goed te overzien. Je weet dat je een bepaalde tijd onderweg zult zijn en daar stel je je op in. Voor je kinderen is het een ander verhaal. Of je nu vakantie in eigen land viert of je gaat naar het zuiden van Europa, voor kinderen duurt een autorit al snel te lang. 

Bereid je kinderen dus goed voor op het feit dat ze lang in de auto moeten zitten. Probeer de reis zo te plannen dat je rijdt op de momenten dat de kinderen normaal gesproken slapen. Vertrek voor een lange rit bijvoorbeeld aan het eind van de middag en rijdt ’s nachts door. Vind je het niet prettig om in het donker te rijden? Verdeel de reis dan over meerdere dagen, inclusief een tussentijdse overnachting.

Kies zorgvuldig eten en drinken voor onderweg

Als je kinderen zich vervelen op de achterbank krijg je eerder de vraag of ze iets mogen eten of drinken. Bereid je daarop voor door kleine snacks mee te nemen die voedzaam zijn, maar licht verteerbaar. Als drinken is water geschikt, of dranken die niet al te zoet zijn. Geef niet te vaak een tussendoortje, maar houd het liefst de normale etenstijden aan. Zo voorkom je dat je kinderen te veel extra’s eten en onderweg misselijk worden. 

Reis veilig en comfortabel

Geef je kinderen een kussentje of een lichte deken zodat ze onderweg comfortabel kunnen zitten. Zorg er ook voor dat de kinderen tijdens de reis voldoende ruimte hebben. Vermijd dus zoveel mogelijk om bagage op de achterbank te zetten. De spelletjes van de kinderen berg je op in een zak met vakken die je aan de autostoel bevestigt. Dit is niet alleen praktisch, het is ook veiliger als de spullen niet los in de auto liggen. 

Een handig opbergsysteem voor de koffers of de tent die niet in de kofferbakruimte passen, is bijvoorbeeld een dakkoffer. Neem je fietsen mee? Bevestig dan een speciale fietsendrager als pro user diamant op je trekhaak.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.hiphuisje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 693 reviews.