io241kuviwevn53vaig049mtdlduc

Creëer een gezellige tuin voor het hele gezin

kinderen in de tuin

-ADVERTORIAL-

Zodra de zon begint te schijnen, wil je niets liever dan de deuren naar de tuin openen en buiten relaxen. In de zomer spenderen we veel tijd in onze tuin met familie en vrienden. Het is daarom belangrijk dat je tuin comfortabel is en bij je smaak past. Een goede manier om ervoor te zorgen dat je tuin bij je smaak past, is door het als een verlengstuk van je huis te zien. Maak van je tuin en je huis een geheel. Maar hoe pak je dit aan? Met de volgende drie tips maak jij jouw tuin onderdeel van je huis. Lees snel verder!

Woonstijl overnemen

Om je tuin onderdeel te maken van je huis, is het slim om je woonstijl terug te laten komen in je tuin. Er zijn makkelijke manieren waarmee je dit voor elkaar krijgt. Je kunt bijvoorbeeld de kleuren van je binnenmuren terug laten komen in je tuin. Je kunt bijvoorbeeld je buitenmuur of schutting verven. Als je de kleur liever subtieler terug ziet in je tuin, kun je ook accessoires kopen in dezelfde kleur. Denk aan bloempotten of je tuinmeubels. Ook kun je een buitenkleed in de tuin leggen met verschillende kleuren of patronen. En vergeet niet om sfeerverlichting aan te brengen in je tuin. Dit kunnen lichtslingers of grondspotjes zijn. Maak het gezellig!

Denk ook aan je kinderen of huisdieren

Het is belangrijk om ook in je tuin rekening te houden met je kinderen of huisdieren. Zij zullen namelijk ook veel tijd in de tuin spenderen bij lekker weer. Denk daarom ook aan speelgoed voor de kinderen of een stuk gras voor je hond. Heb je liever iets wat makkelijk te onderhouden is? Dan kun je ook altijd gaan voor kunstgras in je tuin. Neem eens een kijkje op kunstgrasdirect.nl. Maar rubbertegels of houtsnippers zijn ook allemaal prima keuzes. Je zou zelfs een speelgedeelte kunnen aanleggen in je tuin voor de kinderen. Plaats speeltoestellen, de zandbak en het kinderzwembadje niet in de volle zon. Bekijk eens waar ze vaak mee spelen in de speeltuin of op het schoolplein. Dan weet je meteen waar ze graag mee spelen. Gebruik parasols, een schaduwdoek, een pergola of plant een paar boompjes om genoeg schaduw te creëren.

Tuinoverkapping

Een andere manier om je tuin bij je huis te betrekken is door het toevoegen van een overkapping. Er zijn verschillende soorten waar je uit kunt kiezen. Vrijstaande overkappingen zijn losstaande structuren. Die zijn niet verbonden aan een huis of schuur. Er zijn vijf typen: tuinhuizen, kapschuren, buitenverblijven met zadeldak, buitenverblijven met plat dak en pergola’s. Onder de overkapping kun je een loungeset plaatsen die past bij jouw smaak en interieurstijl. Een ander voordeel van een overkapping is dat je ook in de regen buiten kan zitten. Voeg bijvoorbeeld kleedjes toe om warm te blijven. Of voeg een vuurkorf toe. Dan kun je tot laat buiten zitten én warm blijven. Met deze tips maak je jouw tuin onderdeel van je woning en zit jij de hele zomer lekker buiten!

Dit bericht werd gepost in Tuin en getagt .

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.hiphuisje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 739 reviews.