io241kuviwevn53vaig049mtdlduc

5 tips om de kinderkamer te verduurzamen

muurcirkel naam golfjes latte bruin hiphuisje

Duurzaam wonen is de laatste tijd steeds belangrijker geworden. Dat gaat een stuk verder dan alleen groene energie. Het is natuurlijk een goed begin om op zoek te gaan naar zonnepanelen rondom Schijndel of een andere stad bij jou in de buurt, maar er zijn zoveel meer dingen die je kunt doen. Als ouder wil je natuurlijk een veilige en gezonde omgeving voor je kind. De kinderkamer is een plek waar je kind veel tijd doorbrengt, dus waarom zou je deze niet duurzaam inrichten? Wij geven je vijf praktische tips om een duurzame kinderkamer te creëren.

Investeer in isolatie

Een duurzame kinderkamer begint bij een goed geïsoleerde kamer. Met dubbel glas en geïsoleerde muren voorkom je tocht en heb je minder verwarming nodig. Dit maakt de kamer niet alleen comfortabeler voor je kind, maar bespaart ook energie en verlaagt je stookkosten. Je zou tevens kunnen kiezen voor dubbele gordijnen om de warmte binnen te houden.

behang tennis wit kinderkamer hiphuisje

Gebruik natuurlijke verf en behang

Bij het inrichten van de kinderkamer is het slim om te kiezen voor natuurlijke verf en behang. Normale verf kan schadelijke stoffen bevatten, maar er zijn gelukkig veilige, natuurlijke alternatieven die zowel kind- als milieuvriendelijk zijn. Ga bijvoorbeeld voor eco-verf en behang met mooie prints.

Kies voor multifunctionele meubels

Meubels zijn de finishing touch voor elke kinderkamer! Heb je een ledikant, meegroeibed of een hoogslaper nodig? Is er ook een kledingkast of opbergkast voor speelgoed nodig, of misschien een nachtkastje? Als je een bed zoekt waar je kind een aantal jaren mee vooruit kan, ga dan voor een twijfelaar. En denk eens aan een bed met een uitschuifbare slaaplade of een logeerbed eronder. Zeker handig voor als er vriendjes of vriendinnetjes blijven slapen, zonder dat je extra luchtbedden of dergelijke nodig hebt.

behang onderwaterwereld walvis babykamer behang hiphuisje

Kies voor duurzame vloerbedekking

Kinderen brengen veel tijd door op de vloer, dus kies dan ook voor een vloerbedekking die comfortabel en milieuvriendelijk is. Materialen zoals hout, linoleum, kurk, bamboe of wol zijn duurzame opties. Ze zijn makkelijk schoon te houden en bevatten geen schadelijke stoffen.

Kies voor duurzame accessoires en speelgoed

Richt de kinderkamer in met duurzame accessoires en speelgoed van natuurlijke materialen. Denk aan beddengoed van biologisch katoen, wollen vloerkleden, houten speelgoed en manden van riet of vilt voor het opbergen van speelgoed. Kies altijd voor duurzame materialen, want hiermee maak je een gezondere leefomgeving voor je kind en help je mee aan een schonere planeet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.hiphuisje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 721 reviews.