io241kuviwevn53vaig049mtdlduc

4 tips om je baby veilig in de tuin te laten deze zomer

baby veilig in de tuin

Het lekkere weer staat eindelijk weer voor de deur. Als ouders met jonge kinderen of baby’s wil je natuurlijk lekker buiten kunnen zitten en spelen. Maar met de hete zon is het belangrijk om je baby goed te beschermen wanneer jullie willen genieten van het lekkere weer. Gelukkig kan dit al met een aantal tips en voorzorgsmaatregelen. Hierdoor gaan jullie voorbereid de zomer in. In dit artikel delen we je 4 handige tips om je baby veilig in de tuin te laten zijn.

Creëer een afgesloten speelruimte

Allereerst is het belangrijk om een veilige speelruimte voor je baby te maken in de tuin. Hierdoor kun je je kind even ongerust achter laten zodat jullie kort daar even heen kunnen gaan. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een omheining of hekwerk te plaatsen rondom het speelgedeelte. Zo voorkom je dat je baby onverwachts de tuin uit kruipt of loopt. Zorg er ook voor dat er geen gevaarlijke objecten of planten binnen handbereik van je baby zijn. Door een veilige plek te maken kun je met een gerust hart je baby laten spelen in de tuin.

Zorg voor voldoende schaduw

Wanneer je baby buiten speelt of slaapt in de tuin, is het belangrijk om voldoende schaduw te creëren. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een parasol te hangen boven de speelruimte of een schaduwdoek op te hangen. Op die manier bescherm je je baby tegen de zon en voorkom je dat je baby verbrandt. Zorg er ook voor dat je baby altijd een hoedje draagt en smeer hem of haar regelmatig in met zonnebrandcrème. Met voldoende schaduw en bescherming tegen de zon kan je baby veilig in de tuin zijn. 

Kies voor veilig tuinmeubilair

Als je baby in de tuin speelt, is het belangrijk dat het tuinmeubilair veilig is. Je zal je bijvoorbeeld maar voor een seconde omdraaien en er gebeurt iets vervelend. Kies bijvoorbeeld voor een loungebank tuin met zachte kussens in plaats van scherpe randen of harde materialen. Zorg er ook voor dat het tuinmeubilair stevig en stabiel is, zodat het niet om kan vallen wanneer je baby erop speelt of aan hangt. Plaats de meubels op een veilige afstand van de speelruimte van je baby, om ongelukken te voorkomen. Wanneer je zeker weet dat het tuinmeubilair veilig is, kun je je baby met een gerust hart laten spelen in de tuin. 

Houd toezicht en blijf alert

Het is belangrijk om je baby niet alleen in de tuin te laten, of om tenminste van een afstandje toezicht te houden. Zelfs als je alle voorzorgsmaatregelen hebt genomen, kunnen er altijd onverwachte ongelukken ontstaan. Blijf dus alert en houd je baby in de gaten, ook wanneer hij of zij rustig in de tuin ligt te slapen. Zorg er ook voor dat je altijd in de buurt bent en dat je snel kunt ingrijpen als er iets misgaat. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.hiphuisje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 721 reviews.