io241kuviwevn53vaig049mtdlduc

Slimme tips om de kinderkamer veiliger te maken 

muursticker hartje in roestbruin naturel meisjeskamer hiphuisje kopiëren

Vanaf het moment dat je kind zich leert voortbewegen, ben je constant bezig om je kleintje te beschermen. De nieuwsgierigheid van de kleine levert soms gevaarlijke situaties op. Voordat je het weet heeft hij zich weer in een benarde situatie weten te krijgen. Hoog tijd dus om de kinderkamer extra te beveiligen. Maar waar let je op? In dit artikel volgen enkele slimme tips om de kinder- en babykamer zo veilig mogelijk te maken. 

Kies voor gehard glas 


Heb je al kritisch gekeken naar de ruit(en) in de kinderkamer? Als je nu nog enkel glas hebt, is het slim om hier alvast de eerste aanpassingen te doen. In de eerste plaats omdat enkel glas onvoldoende comfort biedt. Dit laat veel warmte door. Hierdoor kan het gedurende de wintermaanden zeer koud worden in de kinderkamer. Om over de warmte in de zomer nog maar te zwijgen. Tegelijkertijd moeten we ook rekening houden met de veiligheid. Enkel glas breekt nou eenmaal sneller. Als je kindje tijdens het spelen onverhoopt tegen de ruit botst, kan dit grote gevolgen hebben. Kies daarom in de kinderkamer altijd voor gehard glas of een andere vorm van veiligheidsglas. 

Schroef meubels vast aan de muren 


Het zal je verrassen hoe snel en inventief een kleintje kan zijn. Zodra hij helemaal op ontdekkingstocht gaat, is werkelijk niets meer veilig. Voordat je het weet wordt er op meubels geklommen en hoef je je maar om te draaien of zal je kleine ontdekkingsreiziger weer iets nieuws bedenken. Voor de veiligheid is het daarom van belang om zware meubels vast te schroeven aan de muren. Denk bijvoorbeeld aan de commode of kasten. Je moet er immers niet aan denken dat deze tijdens één van de klimpartijen plotseling uit balans raakt en op je kleintje valt. 

Stopcontacten afdekken 


Dit is misschien een open deur en één van de eerste dingen die ouders ondernemen als hun kindje geboren wordt, maar we kunnen het toch niet ongenoemd laten: dek die stopcontacten echt af! Dit zijn nou eenmaal zeer verleidelijke plekken om op ontdekking te gaan. Zorg daarom voor stopcontactbeschermers op de plekken waar je kindje makkelijk bij kan. Deze zorgen ervoor dat zij hier niet hun vingers of andere voorwerpen in kunnen steken. 

Gebruik rookmelders 

Op iedere verdieping is een rookmelder verplicht. Op sommige plekken is het echter verstandig om extra te plaatsen. De kinderkamer is hier een goed voorbeeld van. Je kindje kan nog niet om hulp roepen als er iets gaande is. Een rookalarm in de kamer van de kleine is dan ook zeker geen slecht idee. Zo slaap jij rustiger en weet je zeker dat je snel in kan grijpen mocht het noodlot toeslaan. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.hiphuisje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 721 reviews.