io241kuviwevn53vaig049mtdlduc

Een Lambrisering voor de Kinderkamer Maken: Tips en Stappenplannen

XL behang lambrisering voor de kinderkamer met golfjes - hip huisje
Ben je op zoek naar een sfeervolle en speelse manier om de kinderkamer op te fleuren? Een lambrisering voor de kinderkamer kan de perfecte oplossing zijn! Het is niet alleen een stijlvolle toevoeging, maar ook praktisch en eenvoudig zelf te maken. Of je nu kiest voor verf of behang, wij hebben de beste tips en stappenplannen voor jou. Lees verder en ontdek hoe je met een strakke hand en wat handige hulpmiddelen een prachtige lambrisering voor de kinderkamer kunt maken.

Wat is een Lambrisering?

Een lambrisering is een horizontale strook die de muur in tweeën deelt, vaak in een andere kleur of materiaal dan de rest van de muur. Traditioneel werd het gebruikt om muren te beschermen, maar tegenwoordig is het een populair decoratief element, vooral in kinderkamers.

muurcirkels meisje kinderkamer met naam hiphuisje

Waarom Kiezen voor Verf?

Verf biedt vele voordelen:
–  Flexibiliteit: Je kunt kiezen uit eindeloze kleuropties en eenvoudig overschilderen als je een nieuwe look wilt.
– Kostenbesparend: Verf is over het algemeen goedkoper dan behang en andere wandbekleding.
– Creatieve Vrijheid: Je kunt patronen en overgangen creëren die perfect passen bij de stijl van de kamer en de smaak van jou en je kind.
Benodigdheden voor Verf
Voordat je begint, verzamel je de volgende materialen:
– Verf (in minimaal twee kleuren)
– Verfrollers en kwasten
– Schuurpapier
– Meetlint
– Schilderstape
– Potlood
– Waterpas
– Doekjes voor het schoonmaken
– Afdekzeil of oude lakens om de vloer te beschermen

Stap-voor-Stap Handleiding voor het schilderen van een lambrisering voor de kinderkamer

1. Voorbereiding
   – Begin met het schoonmaken van de muur zodat de verf goed hecht. Vul eventuele gaatjes en scheurtjes met muurvuller en schuur de muur lichtjes op voor een glad oppervlak.
2. Schilderen van de complete muur
   – Schilder de muur in de lichtste basiskleur (bijvoorbeeld wit) en laat drogen. Gebruik een roller voor grote oppervlakken en een kwast voor de randen en hoeken. Breng, indien nodig, meerdere lagen aan voor een gelijkmatige dekking.
   – Laat de verf goed drogen volgens de instructies op de verpakking voordat je verder gaat.
3. Aftekenen en Afplakken
 – Meet met een meetlint de gewenste hoogte van de lambrisering vanaf de vloer. Een gangbare hoogte is tussen de 100 cm en 150 cm, afhankelijk van de hoogte van de kamer en het gewenste effect.
   – Gebruik een waterpas en potlood om een strakke horizontale lijn op de gemeten hoogte te tekenen of gebruik een waterlaserpas. Dit wordt de bovenrand van je lambrisering.
   – Plak langs deze lijn schilderstape om een scherpe overgang tussen de kleuren te creëren. Druk de randen van de tape goed aan om te voorkomen dat verf eronderdoor loopt. Verf over de onderste rand van de tape een dun laagje zo ‘sluit je de tape af’ (sealen) en kan er straks geen gekleurde verf onderdoor kruipen. 
4. Schilderen van het onderste deel van de lambrisering
 – Schilder nu de onderste helft van de muur in een kleur. Verf met een kwast een rand vanaf de tape tot ongeveer 10 cm onder de tape. Verf vervolgens de rest van de gekleurde lambrisering met een roller. Zorg dat je altijd een keer horizontaal en verticaal over de muur schildert. Zo weet je zeker dat de verf goed dekt en voorkom je strepen.
5. Verwijderen van de Tape
   – Verwijder de schilderstape voorzichtig terwijl de verf nog licht vochtig is om te voorkomen dat er verf afbladdert. Trek de tape in een hoek van 45 graden weg van de muur voor de beste resultaten.
6. Afwerking
   – Voeg eventueel nog extra decoratieve elementen toe aan de lambrisering zoals een sierstrip of houten lijstwerk voor extra sfeer.

   – Plaats meubels en accessoires terug in de kamer en klaar is je sfeervolle muur met lambrisering!

 

muurcirkels zon boho hiphuisje

Kies voor Behang: Eenvoudig, sfeervol en Flexibel

Vind je schilderen teveel gedoe of wil je bijvoorbeeld boogjes in plaats van rechte lijnen? Kies dan voor wandvullend behang met lambrisering. Zo creëer je heel gemakkelijk mooie boogjes op de muur of kun je kiezen voor twee gekleurde vlakken met daarboven wit. Het witte deel kun je dan nog gebruiken om de muur verder af te stylen met bijvoorbeeld een collage van muurcirkels.
Bij Hip Huisje vind je prachtig behang met lambrisering voor de babykamer en kinderkamer. Ons behang wordt volledig op maat gemaakt en gedrukt, waardoor het duurzaam is. Geen rollen over en je betaalt alleen voor wat je krijgt.

behang lambrisering blauw lichtblauw kinderkamer hiphuisje

Benodigdheden voor het behangen van een lambrisering
• Behanglijm voor vliesbehang (bijvoorbeeld Perfax voor vliesbehang)
• Lijmroller
• Naadroller
• Behangliniaal / schietlood
• Stanleymes
• Een zachte doek
• Gladde muur of ondergrond (in dezelfde kleur als het behang).

Stap-voor-Stap Handleiding voor het behangen van behang met lambrisering

Leg van te voren alle banen uit op de grond zodat je meteen kunt zien hoe het patroon loopt. De banen zijn genummerd waardoor plakken nog makkelijker wordt.

  1. De ondergrond: omdat vliesbehang soms licht doorschijnend kan zijn, is het van belang dat de ondergrond geen sterke kleurcontrasten vertoont. Is dit wel het geval, gebruik dan een behangvoorstrijkmiddel om de muur egaal voor te strijken. Ook bij nieuwbouw of hele droge muren raden wij een voorstrijkmiddel aan.
  2. Voorsnijden: maakt u gebruik van behang met een patroon, zorg er dan voor dat u de banen op de juiste afmetingen voorsnijdt. Deze stap is niet nodig bij egaal behang.
  3. Behangplaksel: gebruik alleen behangplaksel speciaal voor vliesbehang! Maak het plaksel aan volgens de voorschriften.
  4. De muur insmeren: in tegenstelling tot behangen met ‘gewoon’ behang, smeert u bij vliesbehang het behangplaksel rechtstreeks op de muur. Hiervoor gebruikt u bij voorkeur een speciale behangplakroller, die zorgt voor een egaal en spatvrij resultaat.
  5. Behangen: u kunt het behang nu direct droog van de rol tegen de ingesmeerde muur aandrukken. Duw de strook stevig tegen de hoek met het plafond aan. Heeft u een schuinlopend plafond, kunt u de behangstrook het beste iets te lang nemen en tegen het plafond omvouwen. Als de strook ‘zit’, kunt u de uitstekende ‘flappen’ met een spatel induwen en vervolgens met een stanleymes verwijderen. Gebruik een schietlood om de stroken loodrecht uit te lijnen. Voorkom overlappingen met vorige banen.
  6. Aandrukken: vliesbehang is vrij stug. U kunt voor het aandrukken van de naden dan ook het beste een speciale rubberroller gebruiken.

 

 

behang Lambrisering golfjes bruin

Waarom Kiezen voor het behang van Hip Huisje?

Bij Hip Huisje kun je prachtig behang met lambrisering bestellen voor de babykamer en kinderkamer. Ons behang wordt volledig op maat gemaakt en gedrukt, waardoor het duurzaam is. Geen rollen over en je betaalt alleen voor wat je krijgt. Dit zorgt niet alleen voor een perfect passende lambrisering, maar is ook een milieubewuste keuze.

Inspiratie en styling

Speel met kleuren en patronen om een unieke sfeer te creëren:
– Kleurencombinaties: Kies voor contrasterende kleuren voor een opvallend effect of subtiele tinten voor een rustige uitstraling.
– Styling: Gebruik het witte deel van de lambrisering om de muur verder af te stylen met een collage van muurcirkels of andere muurdecoraties zoals een textielposter.

Een lambrisering voor de kinderkamer maken, of je nu kiest voor verf of behang, is een eenvoudige manier om de ruimte een sfeervolle en speelse touch te geven. Met een beetje voorbereiding en creativiteit tover je de kamer om tot een plek waar je kind zich helemaal thuis voelt.
Veel plezier met het inrichten en geniet van het resultaat! Deel een foto van jouw kinderkamer met lambrisering op Facebook of Instagram en tag Hip Huisje. We zijn benieuwd naar jouw unieke lambrisering.

 

 

xl behang regenboog naturel met lambrisering opmaat hiphuisje

Meteen aan de slag met behang? Bestel je behang met lambrisering of je behangstaal hier.

Shop XL behang Behangstaal bestellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.hiphuisje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 720 reviews.