io241kuviwevn53vaig049mtdlduc

De ideale speelplek voor je kindje: hun slaapkamer of toch ergens anders?

behang lambrisering bruin beige naturel behang voor de kinderkamer of speelplek hiphuisje

-ADVERTORIAL-

Kinderkamers zijn veel meer dan alleen een plek waar je kindje slaapt. Het is een eigen plek waar de verbeelding van je kindje helemaal tot leven kan komen. Een goed ontworpen kinderkamer biedt een plek waar hij of zij zich veilig en comfortabel voelt, maar tegelijkertijd ook wordt gestimuleerd om te spelen en te leren. We delen wat tips om de perfecte speelruimte te creëren, niet alleen in hun eigen slaapkamer, maar ook op andere plekken in huis.

Spelen op de slaapkamer

Bij het ontwerpen van een kinderkamer is het belangrijk om rekening te houden met zowel hoe het eruit ziet, maar ook de functionaliteit ervan. Het moet er mooi uit zien, je kindje prikkelen, maar ook genoeg opbergruimte en speelruimte hebben. Vaak wordt er daarom gekozen voor functionele meubels. Denk aan bijvoorbeeld opbergruimte onder het bed of een mooie inbouwkast. Een kast op maat van Interieurbouw de Jong is bijvoorbeeld een perfecte uitkomst! Ook kleur in een kinderkamer is natuurlijk van belang. Kleur prikkelt de zintuigen en zal creativiteit ook bevorderen. Het kiezen voor een bepaald thema voor de slaapkamer kan ook de verbeelding extra prikkelen. Denk aan thema’s zoals jungle, prinsessen, piraten of de ruimte. Laat je kindje hier ook in meedenken en een eigen keuze maken.

De woonkeuken

Mensen die een woonkeuken hebben, zullen zeggen dat de woonkeuken het hart van het huis is. Door een uitbouw keuken zal de keuken echt een prachtplek kunnen worden, waar ruimte genoeg is voor het hele gezin. Hier een speelplekje creëren is dan ook meer dan logisch. Zo wordt de keuken echt een multifunctionele ruimte. Het dient natuurlijk om te koken, maar kan ook dienst doen als eetbar, werkruimte en een speelplek om je kinderen in de gaten te kunnen houden, terwijl je aan het koken bent.

De woonkamer

De woonkamer is bij veel mensen de plek waar de meeste tijd doorgebracht wordt. Het is dan ook niet zo gek dat je hier een fijne speelplek voor je kind wil creëren. Alleen het is in veel interieurs zo’n doorn in het oog. Dit is helemaal niet nodig! Door een klein hoekje in te richten met een tafel en stoeltje, waar ze aan kunnen knutselen en spelen, heb je al een goed begin. Ook het opbergen van het speelgoed is belangrijk. Je wilt dit wel in de buurt hebben, maar toch makkelijk uit het zicht kunnen plaatsen. Kies voor een opbergmand of een lage kast, waar ze zelf makkelijk bij kunnen om het te pakken en weer op te ruimen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.hiphuisje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 721 reviews.