Vliesbehang aanbrengen

U heeft nodig:

• Behanglijm voor vliesbehang (bijvoorbeeld Perfax voor vliesbehang)
• Lijmroller
• Naadroller
• Behangliniaal / schietlood
• Stanleymes
• Een zachte doek
• Gladde muur of ondergrond (in dezelfde kleur als het behang).

Het volgende stappenplan helpt u in het vlekkeloos aanbrengen van uw vliesbehang:

  1. De ondergrond: omdat vliesbehang soms licht doorschijnend kan zijn, is het van belang dat de ondergrond geen sterke kleurcontrasten vertoont. Is dit wel het geval, gebruik dan een behangvoorstrijkmiddel om de muur egaal voor te strijken. Ook bij nieuwbouw of hele droge muren raden wij een voorstrijkmiddel aan.
  2. Voorsnijden: maakt u gebruik van behang met een patroon, zorg er dan voor dat u de banen op de juiste afmetingen voorsnijdt. Deze stap is niet nodig bij egaal behang.
  3. Behangplaksel: gebruik alleen behangplaksel speciaal voor vliesbehang! Maak het plaksel aan volgens de voorschriften.
  4. De muur insmeren: in tegenstelling tot behangen met ‘gewoon’ behang, smeert u bij vliesbehang het behangplaksel rechtstreeks op de muur. Hiervoor gebruikt u bij voorkeur een speciale behangplakroller, die zorgt voor een egaal en spatvrij resultaat.
  5. Behangen: u kunt het behang nu direct droog van de rol tegen de ingesmeerde muur aandrukken. Duw de strook stevig tegen de hoek met het plafond aan. Heeft u een schuinlopend plafond, kunt u de behangstrook het beste iets te lang nemen en tegen het plafond omvouwen. Als de strook ‘zit’, kunt u de uitstekende ‘flappen’ met een spatel induwen en vervolgens met een stanleymes verwijderen. Gebruik een schietlood om de stroken loodrecht uit te lijnen. Voorkom overlappingen met vorige banen.
  6. Aandrukken: vliesbehang is vrij stug. U kunt voor het aandrukken van de naden dan ook het beste een speciale rubberroller gebruiken.

Extra instructies voor XL behang:

Om het monteren nog makkelijker te maken, voegen we automatisch aan de onderkant de nummering van het behang toe, zodat jij precies weet wat de juiste volgorde moet zijn. We raden aan van te voren alle banen uit te leggen op de grond zodat je meteen kunt zien hoe het patroon loopt. De banen sluiten perfect op elkaar aan, dus kunnen stotend geplakt worden. Plakken maar!

Vliesbehang verwijderen

Vliesbehang verwijderen is zo eenvoudig, dat er niet eens een stappenplan nodig is: u trekt het behang simpelweg baan voor baan droog van de muur! U hoeft niet te stomen, niet te weken en zult weinig last hebben van vastzittende stukjes. Over de glasvezel-ondergrond die achterblijft kunt u eenvoudig opnieuw behangen.

LET OP:

Indien u geen ruime ervaring heeft met behangen van vliesbehang en om schade of verkeerd gebruik tijdens het behangen te voorkomen adviseren wij om een vakman in te huren.
Hip Huisje is niet verantwoordelijk voor het verkeerd verwerken van het behang waardoor kieren, bobbels, vlekken etc. kunnen ontstaan.

Ga terug naar de categorie behang in de webshop.

e book pop up-hiphuisje

Gratis e-book!

Ontvang ons gratis e-book boordevol interieur inspiratie voor de baby,- en kinderkamer en ontvang tevens een kortingscode van 5% op je eerste bestelling! Schrijf je in voor onze laatste nieuwtjes.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.