io241kuviwevn53vaig049mtdlduc

De handigste tips voor de verbouwing van jouw badkamer!

badkamer bad

-ADVERTORIAL-

Het verbouwen van de badkamer doe je niet heel vaak. Daarom moet je het ervan nemen en de badkamer helemaal inrichten zoals jij wilt, zodat je de komende jaren optimaal kunt genieten van jouw droombadkamer. Uiteraard zijn er een aantal limiterende factoren wanneer je gaat verbouwen, waarvan het belangrijkste al gauw het budget zal zijn. Daarnaast zijn er een aantal andere aspecten van het verbouwen van badkamers die veelal fout gedaan worden. Benieuwd naar waar je op moet letten om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen? Hier zijn een aantal handige tips.

badkamer accessoires

Inspiratie opdoen

De eerste fase van het verbouwen van de badkamer is het opdoen van inspiratie. Hierin moet je uiteraard wel binnen de perken blijven, dus bedenk goed welk budget je aan de verbouwing wilt hangen. Moderne badkamers zullen bijvoorbeeld wat duurder zijn, omdat luxe hierin voorop staat en daar hangt een prijskaartje aan. Zorg dat je jouw wensenlijst indeelt in twee onderdelen: wat je écht wilt hebben en wat je wel graag zou willen, maar niet echt een prioriteit heeft. Vervolgens kun je, eventueel met hulp van een specialist, de indeling maken. Wat hier vaak fout gaat, is dat er niet genoeg rekening gehouden wordt met water- en elektriciteitspunten. Doe je dit niet, dan zul je een probleem hebben bij de aanleg van de badkamer. Laat de tekening dan ook altijd goed checken door specialisten, wanneer je er zelf niet zeker van bent.

badkamer flesjes vrouw

De badkamer verbouwen

Nadat je een plan hebt opgesteld en de badkamer hebt uitgetekend, is het tijd om de verbouwing te starten. Bedenk goed óf je dit zelf wilt doen en wát je zelf wilt doen. De aanleg van een volledige douchecabine kun je bijvoorbeeld beter door een specialist laten doen. Wat je wel makkelijker zelf kunt doen is het slopen van de oude badkamer. Zo bespaar je een hoop kosten. Daarnaast kun je ook besparen door dezelfde indeling te bewaren, zodat de waterpunten niet verlegd hoeven te worden. Ook moet je rekening houden met de inkoop van de meubels; je kunt nu eenmaal niet beginnen voordat je deze binnen hebt. Daarna kan de verbouwing écht beginnen. Let er wel even op dat je van tevoren het water afsluit, anders kom je voor een vervelende verrassing te staan. Let er daarbij even op of de leidingen nog schoon zijn, of dat ze vol kalk zitten. Dan kun je die ook direct (laten) vervangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.hiphuisje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 693 reviews.