io241kuviwevn53vaig049mtdlduc

Je kinderkamer veilig verlichten? Zo doe je dat!

georganiseerde kinderkamer veilig verlichten

Bij de inrichting van je kinderkamer is goede verlichting essentieel. Het is niet alleen belangrijk dat de ruimte goed zichtbaar is, maar ook dat de verlichting veilig is. Met veilige verlichting in de kinderkamer kun je vervelende ongelukjes voorkomen. Maar hoe doe je dat, je kinderkamer veilig verlichten? Wij sommen hieronder enkele tips voor je op!

Kies voor ledlampen

Een van de beste tips om je kinderkamer op een veilige manier te verlichten, is kiezen voor ledlampen. Deze lampen brengen namelijk diverse voordelen met zich mee. Het is een veilige vorm van verlichting, omdat deze lampen niet warm worden. Mocht je kindje ze per ongeluk aanraken, dan is dat geen probleem en zal hij of zij zich niet bezeren. Ledlampen zijn direct op volle sterkte als je ze inschakelt. Dat betekent dat je meteen kunt profiteren van helder licht in de ruimte. Hierdoor is de kamer meteen goed zichtbaar, wat extra veilig is.

Een ander voordeel van ledlampen is dat ze energiezuinig en dus beter voor het milieu zijn. Ledverlichting heeft een lange levensduur, waardoor je het niet snel hoeft te vervangen. Als je op zoek bent naar hoogwaardige en veilige ledverlichting, maak je met deze led lampen een uitstekende keuze.

Plaats de lampen buiten het bereik van je kind

Je kinderkamer veilig verlichten doe je ook door de lampen buiten het bereik van je kind te installeren. Dit heeft als voordeel dat je kind niet zomaar een lamp omstoot of vervelende ongelukjes krijgt. Om ervoor te zorgen dat je kind er niet bij kan, is het een aanrader om te kiezen voor wand- en plafondlampen. Deze lampen worden hoog geïnstalleerd en zijn daardoor moeilijk bereikbaar.

Gebruik nachtlampjes

Nachtlampjes dragen bij aan een veilige omgeving voor je kind. Nachtlampjes met zacht licht zorgen ervoor dat je kindje zich veiliger voelt in het donker. Met een grote keuze aan stijlen, kun je een nachtlamp kiezen die goed past bij de interesses van je kind. Zo krijgt de ruimte een persoonlijk tintje en zal je kindje zich meer op zijn gemak voelen.

Werk alle snoeren veilig weg

Om je kinderkamer veiliger te maken, is het verstandig om alle snoeren van je lampen veilig weg te werken. Losse snoeren kunnen onveilige situaties veroorzaken. Kinderen kunnen hierin verstrikt raken of overheen struikelen, wat vervelende gevolgen kan hebben. Probeer er daarom voor te zorgen dat de snoeren buiten het bereik van je kind liggen.

Deze tips hierboven helpen je erbij om de kinderkamer veilig te verlichten. Hoe veiliger de kamer is, hoe meer gemoedsrust het jou als ouder biedt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.hiphuisje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 719 reviews.