Het juiste vloerkleed voor jouw interieur

vloerkleed neutraal met kinderen

Vloerkleden: ze zijn er in alle kleuren, maten en soorten, en zijn echte eyecatchers in jouw interieur. Vloerkleden geven niet alleen warmte in jouw huis, maar ook aan jouw voeten! Maar welk vloerkleed kan jouw interieur nu écht een upgrade geven? In dit artikel lees je meer over de verschillende soorten vloerkleden, en welke stijl het beste in jouw huis past. Lees verder!

Neutrale vloerkleden

Een van de belangrijkste tips bij het uitkiezen van een vloerkleed, is om rond te kijken welke kleuren jij tegenkomt in je woonkamer. Kijk niet alleen naar de bank, maar ook naar de kastjes en andere accessoires. Bepaal daarna welke kleuraccenten je terug wilt laten komen in je vloerkleed. Voor een neutrale, lichte woonkamer is een beige vloerkleed de uitkomst. Het creëert een warme sfeer in jouw woonkamer, maar trekt tegelijkertijd niet alle aandacht in jouw interieur.

vloerkleed woonkamer interieur

Vloerkleden met kleur of print

Ben je op zoek naar een eyecatcher in jouw huis? Kies dan voor een vloerkleed met een felle kleur of print! Vloerkleden met kleur kunnen jouw interieur met gemak een boost geven. Heb je veel planten? Overweeg dan om een groen vloerkleed aan te schaffen, omdat de planten erg goed samengaan met het vloerkleed. Kies voor een fel vloerkleed dat een kleur heeft die je ook terug kunt vinden in andere accessoires in je kamer. Hierdoor blend je vloerkleed mooi in met de rest van je interieur.

Rond of rechthoekig?

Een vloerkleed is er in verschillende vormen en maten. De meeste gebruikelijke vormen zijn vierkante of rechthoekige vloerkleden. Echter, soms past een rond vloerkleed ook heel mooi in jouw interieur. Een vloerkleed met een ronde vorm past mooi in een robuuste of industrieel interieur, en geeft het je kamer een zachte look.

grof vloerkleed kind

Grootte van je vloerkleed

Naast de kleur en vorm van je vloerkleed, is de grootte ook niet geheel onbelangrijk. Kijk daarom eerst naar hoe je het vloerkleed in de hoek wilt neerleggen, en welke meubels je daarmee wilt verbinden. Heb je een kleine woonkamer? Kies dan voor een iets kleiner vloerkleed, zodat het niet de gehele kamer bedekt, en zodat de kamer wat ruimer oogt. Let er wel op dat het vloerkleed weg kan vallen in het interieur als je een kleed kiest dat kleiner is dan de bank. Extra tip: je kunt van te voren de afmetingen van je vloerkleed afplakken met tape, om te kijken hoe de grootte uitvalt in jouw interieur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.hiphuisje.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 661 reviews.
Deze website maakt gebruik van cookies om je de best mogelijke online ervaring te bieden. Klik op accept om verder te gaan.