io241kuviwevn53vaig049mtdlduc

Een fijn en comfortabel kamertje creëren 

muursticker luchtballon roze vlaggetjes hiphuisje

Ga je een nieuw kamertje inrichten voor je kleintje of is de ruimte toe aan een metamorfose? Dan is het slim om niet alleen de looks aan te pakken, maar ook de mogelijkheden van isolatie te onderzoeken. Isoleren kan op verschillende manieren en zorgt ervoor dat warmte of juist kou, maar ook geluid en schokken goed worden opgevangen en tegengehouden. Zoek je inspiratie om het kamertje van je zoon of dochter helemaal perfect te maken? Dan zit je bij ons helemaal goed! 

Waarom de kinderkamer isoleren? 

Isoleren is een perfecte manier om de ruimte nog fijner en comfortabeler te maken. Zo kun je de wanden of vloer voorzien van isolerend schuim, zodat je bijvoorbeeld minder last hebt van speelgoed dat hard op de vloer klettert en minder meekrijgt van het lawaaierige muzikale speelgoed van je zoon of dochter. Anderzijds is het isoleren van de kinderkamer ook ideaal voor het kind zelf. Vaak gaat hij of zij al slapen als de omgeving nog allerlei geluiden maakt, waardoor het soms lastig is om echt rust te pakken. 

Isoleren met schuim 

Isolatieschuim is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, zoals melamine, polyether- en synthetisch schuim. Ook kun je kiezen voor polyethyleenschuim. Wat het isoleren met deze producten zo prettig maakt, is dat het zeer veilig is voor thuisgebruik. Melamine schuim is ook nog eens vlamdovend, wat natuurlijk een extra fijn gevoel geeft voor jou als ouder. Het wordt ook vaak toegepast in gymzalen, aula’s en klaslokalen waar natuurlijk veel kinderen bijeenkomen. Voor het snel en handig isoleren van de kinderkamer zijn platen van isolatieschuim echt ideaal. 

Afdichten met celrubber 

Ook een product als celrubber voor afdichtingen is heel handig voor in je woning. Specifiek in de kinderkamer is het perfect om mee te isoleren. Zo kun je het om de leidingen aanbrengen, zodat je kindje zich niet kan bezeren aan de koude of juist zeer warme buizen. Verder kun je het gebruiken voor een nog betere afdichting van deuren en ramen. Ook andere openingen in de kamer kun je netjes en doeltreffend afwerken met celrubber. Daarnaast kun je het materiaal ook gebruiken om de elektrische apparaten op de kinderkamer mee te beschermen. Voeg het bijvoorbeeld toe op de (spel)computer en de televisie van je kind. Zelfs bij wat ruiger spel blijven de apparaten goed beschermd tegen onder meer valpartijen en botsingen. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.hiphuisje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 719 reviews.