io241kuviwevn53vaig049mtdlduc

4 tips voor een goed georganiseerde kinderkamer

georganiseerde kinderkamer

Het inrichten van een baby- of kinderkamer is voor velen een leuke bezigheid. Maar te midden van het decoreren en het kiezen van schattige accessoires is er één aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien: opbergruimte. Een opgeruimde kamer draagt bij aan een rustige sfeer en maakt het leven gemakkelijker voor zowel ouders als kinderen. Hier zijn enkele tips om voldoende opbergruimte te creëren in een baby- of kinderkamer.

1. Kies multifunctionele meubels

Wanneer je op zoek bent naar meubels voor de kinderkamer, overweeg dan multifunctionele opties. Denk aan een commode met ingebouwde lades en planken, die niet alleen dienst doet als plek om de baby te verschonen, maar ook als opbergplek voor kleding, luiers en andere benodigdheden. Een wieg met opberglades eronder is ook een slimme keuze voor het opbergen van extra beddengoed of kleding.

2. Ga de hoogte in

Maak gebruik van wandplanken of boekenplanken om spullen zoals boeken, speelgoed en knuffels op te bergen. Je zult merken dat je veel kwijt kunt op de muren. Hang ook haken op aan de muur om kleding, tassen en accessoires op te hangen. Door verticaal te denken, maximaliseer je de beschikbare ruimte zonder extra vloeroppervlak in beslag te nemen.

3. Gebruik opbergbakken, manden en kasten

Daarnaast is het hebben van genoeg kasten ook van groot belang. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Aanhuis voor wat leuke opties. Je kunt voor mooie inbouwkasten kiezen als er genoeg plek is. Kijk ook eens naar mooie inloopkasten, dat is natuurlijk al helemaal luxe! Bekijk de mogelijkheden en kies een optie waarmee jij de ruimte in de kinderkamer kunt vergroten.

Opbergbakken en manden zijn daarnaast een eenvoudige en effectieve manier om kleine spullen georganiseerd te houden. Kies voor kleurrijke bakken die passen bij het thema van de kamer en label ze met pictogrammen of woorden, vooral als je kind

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.hiphuisje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 709 reviews.