io241kuviwevn53vaig049mtdlduc

Manieren om je kinderkamer duurzamer in te richten

behang tennis blauw kinderkamer hiphuisje

Steeds meer mensen willen een kinderkamer hebben die duurzaam is. Dit is immers een symbool voor je kleine dat je aan zijn of haar toekomst denkt. Toch kan het nog een redelijk uitdaging zijn om een duurzaam ingerichte kinderkamer te krijgen. Daarom helpen we je in deze blog mee door wat verschillende manieren uit te lichten om dit voor elkaar te krijgen.

Ga voor tapijttegels

De eerste manier om je kinderkamer duurzamer in te richten is door voor tapijttegels te gaan. We hebben het dan met name over duurzame tapijttegels van merken als Sparo.nl. Dit soort tegels helpen om de kamer beter te isoleren, waardoor je minder stookkosten hebt en ook een minder grote impact op het milieu hebt. Vaak zijn deze tegels ook gemaakt van gerecyclede materialen of kunnen de tegels worden gerecycled.

Milieuvriendelijke verf

Ten tweede is het slim om voor milieuvriendelijke verf te kiezen. Dit soort verf wordt namelijk op een wijze geproduceerd waarbij er zo min mogelijk giftige stoffen of restafval zijn. Hierdoor zal het milieu niet eronder leiden dat je een specifieke kleur verf voor de kinderkamer wil gebruiken. Maar hoe weet je of verf milieuvriendelijk is? Meestal is er een keurmerk te vinden, maar soms ontdek je dit ook door het label achterop te lezen.

Tweedehands meubels

Verder is het ook geen slecht idee om van tweedehands meubels gebruik te maken. Waarom dit het overwegen waard is? Allereerst scheelt dit je veel geld. Het kiezen voor tweedehands, zoals vintage of kringloopmeubels, is echter met name een slimme manier om je ecologische voetafdruk te verkleinen. Je geeft niet alleen een tweede leven aan meubels, maar je vindt ook vaak unieke stukjes die een persoonlijk karakter aan de kamer van je kind kunnen toevoegen.

Biologisch beddengoed

Tevens is het een aanrader om voor biologisch beddengoed te gaan. Dit houdt in dat het beddengoed op de lange termijn biologisch afbreekbaar is. Hierdoor is het niet zo dat er veel vervuiling komt doordat je beddengoed niet gerecycled kan worden. Het aanbod aan biologisch beddengoed is steeds groter geworden, waardoor je meer dan genoeg te kiezen hebt.

Energiezuinige verlichting

Tot slot helpt het om energiezuinige verlichting in de kinderkamer te installeren. Gooi je gloeilampen voorgoed weg, want deze verbruiken te veel energie om duurzaam te kunnen worden genoemd. In plaats daarvan zijn ledlampen de toekomst. Kijk voordat je lampen aanschaft hoe duurzaam ze zijn, want zo weet je of ze aan je eisen voldoen. Overigens is er meer dan genoeg keuze qua energiezuinige verlichting, waardoor dit de creativiteit van de inrichting van de kamer absoluut niet tegen zal houden. Denk dan bijvoorbeeld aan verlichting met rgb-opties of sfeerlampen voor de kamer. De keuze is reuze!

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.hiphuisje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 739 reviews.