io241kuviwevn53vaig049mtdlduc

Ventileren voor een gezonde kinderkamer

ventileren slaapkamer.

-ADVERTORIAL-

Voor je kinderen wil je natuurlijk alleen maar het allerbeste. Niet alleen qua liefde, aandacht en in materieel opzicht, maar ook zeker als het gaat om de gezondheid. Je besteedt extra aandacht aan gevarieerde en gezonde voeding, geeft ze drinken dat weinig tot geen suikers bevat en zorgt ervoor dat ze voldoende bewegen. Wat ook bijdraagt aan de gezondheid van je kinderen is regelmatig rusten en slapen. Maar waar veel mensen niet bij stilstaan is dat een onvoldoende geventileerde kinderkamer klachten kan veroorzaken zoals bijvoorbeeld onrustig slapen en hoofdpijn. Tijd dus om actie te ondernemen en te zorgen dat je kinderen van een gezonde nachtrust kunnen genieten.

Frisse lucht

‘s Ochtends even het slaapkamerraam open wanneer je kind wakker is om het na een aantal uren weer te sluiten is niet voldoende om de ruimte goed te ventileren. Na een half uur is de luchtkwaliteit weer net als daarvoor. Om ook bij slecht weer frisse lucht in de kinderkamer te krijgen kun je ventilatieroosters in de ramen plaatsen. Deze zijn bijvoorbeeld bij Jan Wit te verkrijgen. Laat de roosters het hele jaar door open staan, maar ontdoe ze regelmatig van stof plus ander vuil. Dit kan met een borstel of een stofzuiger. Zo blijven de ventilatieroosters hun werk goed doen. En dat is de aanvoer van frisse lucht in de kinderkamer.

Constante temperatuur en luchtvochtigheid

Natuurlijk ben je als ouder al gauw bang dat je kind het te koud heeft wanneer het in bed ligt. Maar juist wanneer het te warm is in de kinderkamer kan dit voor gezondheidsklachten zorgen. Een constante temperatuur van 18 graden is meer dan voldoende in een slaapkamer. Dubbelglas zorgt ervoor dat er niet te veel schommelingen in de temperatuur ontstaan. Om de luchtvochtigheid op peil te houden kun je een luchtbevochtiger in de kinderkamer plaatsen. Het verspreidt een lichte nevel waardoor de kans op verkoudheidsklachten en een droge huid een stuk minder worden.

Natuurlijk en groen

Behalve ventileren is het ook belangrijk dat je de kinderkamer stofvrij houdt. Knuffels bijvoorbeeld zijn hartstikke leuke accessoires, maar trekken ook gigantisch veel stof aan. Maak ze daarom regelmatig schoon zodat het stof in de slaapruimte tot een minimum wordt beperkt. Bij het schoonmaken van de kamer is het goed om natuurlijke middelen te gebruiken zoals zuiveringszout, groene zeep, citroen en azijn. Wil je zeker weten dat de luchtkwaliteit in de kinderkamer tip-top in orde is? Zet er dan groene planten neer zoals een gatenplant of een goudpalm. Deze hebben een luchtzuiverende werking, zorgen voor meer zuurstof en geven de slaapruimte van je kinderen een mooie plus gezellige uitstraling!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.hiphuisje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 739 reviews.