io241kuviwevn53vaig049mtdlduc

Zo veranderen wandpanelen direct de sfeer van jouw kinderkamer

XL behang dinosaurus t-rex in zwart wit -dino wandpanelen behang

Je hebt de trend vast al eens voorbij zien komen: wandpanelen. Dankzij hun veelzijdigheid en de makkelijke toepasbaarheid, is het makkelijk toe te passen in elke kamer. Het voegt niet alleen karakter en diepte toe aan een ruimte, maar ze hebben ook nog eens praktische functies. Om deze “nieuwe” trend volledig tot z’n recht te laten komen, is het van belang om het type, de vorm en tint op de juiste manier te kiezen. Je snapt dus wel dat wandpanelen in de kamer van je kinderen passen, maar het is een kwestie van afstemmen. Lees gauw meer over dit veelzijdige interieurstuk!

Gezelligheid

Ja, als je dit Nederlandse woord wil uitleggen aan mensen die de taal niet spreken, is het al een uitdaging. Laat staan als je het in je interieur terug wil laten komen. Als je een warme, gezellige sfeer in de kamer wil terug laten komen, kunnen wandpanelen, zeker in organische vormen, een belangrijke rol spelen. Deze rondingen kunnen hoekige ruimtes namelijk “verzachten”. En je hoeft het wandpaneel hout niet bruin te laten, je kan deze natuurlijk ook verven naar het karakter van jouw kind. Wat denk je van een roze wandpanelen in de slaapkamer van je dochter, zodat het net lijkt alsof ze allemaal suikerspinnen op een stokje heeft staan! Of laat de piratenkamer van je zoon volledig tot z’n recht komen door de wandpanelen een likje blauwe verf te geven. Dan lijkt het pas echt alsof de zee tot leven komt!

Structuur toevoegen aan kleine ruimtes

Het kan best een uitdaging zijn om een interessante indeling en elementen toe te voegen aan kleine kamers, vanwege het gebrek aan ruimte, maar met wandpanelen is dit hartstikke makkelijk. Op deze manier kan je de kinderkamer toch een stuk karakter geven – en dat op een heel creatieve manier. Dankzij de beperkte diepte van een wandpaneel, kan het zowel decoratief als praktisch dienen. Daarbij kan je zelfs overwegen om de panelen aan het plafond te installeren. Deze mogelijkheid zorgt voor een ontwerp dat je, gegarandeerd, nog niet veel hebt gezien. Wat dacht je van een échte jungle kamer met wandpanelen aan het plafond, zodat het lijkt alsof er overal bomen in de kamer van jouw kind zijn? Wij zouden willen dat onze ouders hierover hadden nagedacht.

Praktisch

Het is natuurlijk hartstikke tof dat wandpanelen decoratief op verschillende wijzes ingezet kunnen worden, maar er zit ook echt een praktische en handige kant aan. Het materiaal is op natuurlijke wijze gemaakt, wat het hartstikke duurzaam maakt. En daarnaast maakt het ruimtes (deels) geluidsdicht en verbetert het de akoestiek. Dat laatste kan prettig zijn voor je kleine, omdat dit concentratie kan bevorderen, hoofdpijn tegengaat en jou (als ouder) ook wat meer rust oplevert.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.hiphuisje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 739 reviews.