io241kuviwevn53vaig049mtdlduc

4 tips voor de ideale inrichting van de kinderkamer

4 tips voor de ideale inrichting van de kinderkamer

-ADVERTORIAL-

Een kinderkamer moet een veilige en fijne plek zijn waar je kind zich helemaal thuis voelt. Het inrichten van een kinderkamer kan een erg leuk zijn. Het is daarnaast belangrijk om rekening te houden met de praktische zaken en met de wensen van je kind. Met de volgende 4 tips creëer je de ideale kinderkamer voor jouw kleintje.

Kies voor goede meubels

Bij het inrichten van de kinderkamer is het belangrijk om te kiezen voor meubels die van goede kwaliteit zijn en lang meegaan. Duurzame meubels zijn beter voor het milieu en fijn voor de portemonnee op de lange termijn. Bovendien weet je zo zeker dat de meubels veilig.  Bij Hartog Wonen vind je een ruim assortiment aan kwalitatieve meubels die perfect passen bij de inrichting van een kinderkamer. Kies bijvoorbeeld voor een stevig en veilig bed dat meegroeit met je kind, zodat je niet elk jaar een nieuw bed hoeft aan te schaffen. Ook een kast met voldoende opbergruimte is heel fijn in een kinderkamer. Zo kan je kind zijn of haar speelgoed en kleding netjes opbergen en houd je de kamer opgeruimd.

Creëer een speelhoek

Een kinderkamer is niet compleet zonder een gezellige speelhoek waar je kind zich kan vermaken. Met leuke accessoires kan je de speelhoek helemaal naar wens inrichten. Denk aan zachte kussens, knuffels en dekens om een gezellige sfeer te creëren. Ook een speelkleed en opbergmanden zijn handige accessoires om de speelhoek compleet te maken. Zorg ervoor dat de speelhoek veilig is ingericht en dat er voldoende ruimte is om te spelen. Plaats bijvoorbeeld een speelgoedkist of opbergrekken om het speelgoed netjes op te bergen en de vloer vrij te houden. 

Kies kleuren en een mogelijk thema 

Bij het inrichten van de kinderkamer is het belangrijk om rekening te houden met de smaak en voorkeuren van je kind. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor rustige kleuren, zoals lichtblauw, zachtroze of neutrale tinten. Maar je kunt ook gaan voor een thema. Een thema kan ook helpen bij het creëren van een samenhangend geheel in de kinderkamer. Denk bijvoorbeeld aan een jungle thema met groene accessoires en dierenprints. Of een zee thema met blauwe tinten en vrolijke zeemeerminnen. Laat je kind meedenken over het thema en de kleuren. Zo wordt de kamer echt een plek waar je kind zich thuis voelt. 

Zorg voor een goed bed 

Een goed bed is ontzettend belangrijk. Het zorgt voor comfort, maar ook voor een fijne nachtrust. Voor de houding van je kind is het belangrijk dat het slaapt op een goed matras. Auping heeft erg goede en comfortabele matrassen. Een tip is om naar een woonwinkel te gaan met je kind om verschillende matrassen uit te proberen. Kies ook een fijn bed uit voor je kind. Hierbij kun je ook nadenken over een uitschuiflade voor als er iemand blijft logeren. Of ga voor meerdere lades onder het bed waar je dingen in op kunt bergen. 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.hiphuisje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 739 reviews.