io241kuviwevn53vaig049mtdlduc

Een moderne kinderkamer inrichten: dit heb je allemaal nodig!

muurcirkels dino groen behang dino zwart wit - unieke kinderkamer- hiphuisje

-ADVERTORIAL-

Het inrichten van het nieuwe kamertje van je kind kan een hele klus zijn: trends veranderen constant en iedereen heeft een andere mening over wat het beste is voor je kleinste. Of het nu gaat om je baby, kleuter of tiener, de juiste inrichting kan de kamer zowel stijlvol als praktisch maken. In dit korte artikel geven we je opties – van peuters tot pubers – om de kinderkamer uitnodigend en modern te maken.

Slimme opbergruimte

Het installeren van slimme opbergruimtes is vooral handig voor peuters en kleuters die van hun slaapkamer een speelkamer maken, maar ook voor tieners met een kleinere kamer. Denk bijvoorbeeld aan stapelbedden met een bureau, kastjes of lades eronder; maak gebruik van de hoogte van de ruimte! Ingebouwde muurkasten, kasten met plastic bakken, ophangborden – veel grote meubelmakers zijn fan van slimme oplossingen als het gaat om kinderkamers.

Technologie

Tegenwoordig is technologie onmisbaar, ook in de kinderkamers. Alhoewel je baby er weinig gebruik van zal maken, zie je steeds vaker Tv’s opduiken in kamers van oudere kinderen. Een compacte tv aan de muur kan ruimte besparen en is ideaal voor het kijken van een leerzaam programma voor school, maar ook voor het spelen van videogames of het kijken van series; een tv in de kamer van je puber zorgt ervoor dat jullie geen last van elkaar hebben en ieder zijn eigen favoriet kan kijken. Ben je bang dat je kind te veel binnen gaat zitten? De nieuwere tv’s kunnen ingesteld worden met een kinderslot: dit is een timer die je als ouder kan instellen met een maximale gebruikstijd.

Veiligheid voorop

Veiligheid is natuurlijk niet een fysiek stuk meubilair, maar zeker niet minder belangrijk. Voor jonge kids zijn meubels met scherpe hoeken en randen geen geweldig idee, hoe mooi ze er ook uit zien. Kies dus voor afgeronde hoeken, kindveilige stopcontacten en kwalitatief meubilair van stevige materialen. Zorg er bijvoorbeeld ook voor dat de tv en wandplanken stevig aan de muur bevestigd zijn door te kiezen door te kiezen voor een stalen tv-beugel van EP en verzinkte schroeven voor de muurplanken.

Meegroeiend meubilair

Een kinderkamer moet zowel praktisch als comfortabel zijn. Een modern, kwalitatief bed met matras van volwassen lengte zorgt ervoor dat je kleinste heerlijk comfortabel slaapt en het bed goed blijft tijdens de groeispurt; ergonomische stoelen en een bureau van universeel formaat passen ook perfect in dit plaatje. Kies voor moderne kindermeubels met een eenvoudig, strak ontwerp gemaakt van universele materialen als hout, bamboe, en verschillende soorten staal. Deze materialen zijn stevig, gaan lang mee en passen bij alle leeftijden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.hiphuisje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 739 reviews.