io241kuviwevn53vaig049mtdlduc

Houd je kinderkamer warm de komende winter met deze 4 tips

kinderkamer warm houden in de winter tips

-ADVERTORIAL-

Met de winter voor de deur is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de kinderkamer warm en comfortabel blijft. Dit is niet alleen goed voor de gezondheid en het welzijn van je kinderen. Het helpt namelijk ook bij het besparen op je energiekosten. In dit artikel delen we vier tips om de kinderkamer warm te houden tijdens de koude wintermaanden.

Isoleer de ramen om warmteverlies te voorkomen

Een van de belangrijkste manieren om warmteverlies te voorkomen en de kinderkamer warm te houden is door isolatie. In het specifiek gaat het om isolatieglas. Door het gebruik van isolatieglas kan je de warmte binnenhouden en koude lucht buiten houden. Er zijn verschillende opties als het gaat om het isoleren van de ramen. Eén daarvan is BENGglas. Dit type glas heeft een hoge isolatiewaarde en zorgt ervoor dat er minder warmte verloren gaat via de ramen. Hierdoor blijft de kinderkamer comfortabel warm. Ook op de koudste dagen zal de stroom van koude lucht zo veel mogelijk beperkt blijven. Voor de beste isolatie in de kinderkamer zijn er nog een aantal andere zaken belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van houten kozijnen voor kunststof kozijnen. Hierdoor beperk je de kou nog meer. 

Gebruik de juiste gordijnen

Naast het isoleren van de ramen zijn er nog andere manieren die je kunt gebruiken om de kinderkamer warm te houden. Zo kun je bijvoorbeeld zware gordijnen gebruiken om de kinderkamer warm te houden. Zware gordijnen helpen om tocht te voorkomen en zorgen voor extra isolatie. Kies voor gordijnen met een thermische voering voor nog betere isolatie. Zorg er ook voor dat de gordijnen ‘s avonds gesloten zijn om de warmte binnen te houden en ‘s ochtends weer open te doen om natuurlijk licht binnen te laten. Het is ook belangrijk om de ruimte voldoende te laten luchten. 

Gebruik een kachel of verwarmingselement

Een andere manier om de kinderkamer warm te houden is door gebruik te maken van een kachel of verwarmingselement. Dit kan een elektrische kachel, een radiator of een vloerverwarming zijn. Dit is natuurlijk afhankelijk van de beschikbare ruimte en de grootte van je budget. Zorg ervoor dat de kachel veilig is en op een juiste afstand van meubels en gordijnen geplaatst wordt. Beveilig de kachel om ongelukjes te voorkomen. Dit houdt in dat je kind de verwarming niet zomaar warmer kan zetten. Ook moet je voorkomen dat je kind zomaar in aanraking kan komen met de directe hitte die van de radiator af komt. Je kunt hier een ombouw omheen plaatsen om dit te voorkomen. Vergeet ook niet om de kachel ‘s nachts uit te zetten om energie te besparen.

Maak gebruik van warme dekens en kleding

Naast het regelen van de temperatuur in de kinderkamer, kan je ook gebruikmaken van warme dekens en kleding om je kinderen warm te houden. Zorg voor dikke dekens op het bed en warme pyjama’s om in te slapen. Je kunt gebruikmaken van een winterdekbed om warm te blijven tijdens de nacht. Overweeg ook om een elektrische deken te gebruiken voor extra warmte tijdens de nacht. Zorg er wel voor dat deze veilig is voor je kind. Daarnaast kan je ook warme sokken en pantoffels aanbieden om de voeten warm te houden.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.hiphuisje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 739 reviews.