io241kuviwevn53vaig049mtdlduc

Zo betrek je de kinderen bij het tuinieren

tuinieren met kinderen

-ADVERTORIAL-

Zijn zowel jij als je kinderen graag in de tuin? Dan ben je waarschijnlijk bekend met de uitdagingen die zich kunnen voordoen als je de interesse in tuinieren probeert te combineren met het bezighouden van de kinderen. Gelukkig zijn er manieren om de kleintjes bij de tuin te betrekken, en er een leuke en leerzame ervaring voor hen van te maken. Lees hier over enkele manieren om de kinderen op een leuke en leerzame manier bij het tuinieren te betrekken.

Planten en zaaien

Zaadjes planten en ze zien ontkiemen is een fascinerend proces dat kinderen graag volgen. Laat  de kinderen daarom groenten, kruiden of bloemen kiezen die ze willen laten groeien. Dan kun je samen gaten graven, de zaden in de grond plaatsen en water geven. De kinderen zullen het leuk vinden om de planten te zien ontwikkelen. Er zijn diverse zaadsoorten die gemakkelijk te zaaien en verzorgen zijn, en daarom geschikt voor kinderen om mee te werken.

Creëer een leerzame ervaring

Tuinieren kan een fantastische manier zijn om kinderen te leren over de natuur, het milieu en duurzaamheid. Praat met ze over hoe planten groeien, en laat zien hoe bloemen, planten en hagen onderhouden moeten worden. Het is daarbij wel van belang om te zorgen dat er nooit potentieel gevaarlijke tuingereedschappen als een heggenschaar of een mes rondslingeren. Bespreek het belang van zorg voor de aarde, en het verminderen van zwerfvuil in de natuur. Dit kan ook een goede gelegenheid zijn om ze kennis te laten maken met de biologische landbouw, en het belang van het kiezen van biologische zaden en planten.

Geef ze de kans zich creatief te uiten

Tuinieren hoeft niet alleen maar om het verzorgen van planten en bloemen te gaan. Laat de kinderen hun creativiteit ontdekken door tuinprojecten te maken met natuurlijke materialen uit de tuin, eventueel met hun eigen schepjes van Detuinmachineshop. Ze kunnen prachtige boeketten maken met bloemen, collages maken met bladeren en bloemblaadjes of zelfs stenen uit de tuin versieren. Dit geeft hen de mogelijkheid om zich buiten te uiten en prachtige kunstwerken te maken.

Laat kinderen plukken en proeven

Betrek de kinderen bij het tuinieren door ze te laten helpen bij het plukken van sappige groenten of aromatische kruiden. Als je iets in de moestuin hebt geoogst, is het leuk om uit te leggen hoe het verder gebruikt wordt in de keuken, zodat het kind de waarde ervan leert inschatten. Deze kennis zal niet alleen de liefde voor het tuinieren bevorderen, maar ook het besef van het belang van vers voedsel.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.hiphuisje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 739 reviews.