io241kuviwevn53vaig049mtdlduc

Dit zijn 4 manieren om de kinderkamer gezelliger te maken

kinderkamer gezelliger maken

De kinderkamer is een plek waar je kind zich veilig en comfortabel moet voelen. Het is belangrijk dat deze ruimte gezellig en uitnodigend is. Dan zal je kind er graag willen spelen en slapen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de kinderkamer op te fleuren en een gezellige sfeer te creëren. In dit artikel bespreken we vier manieren om de kinderkamer gezelliger te maken.

Kleurrijk beddengoed en accessoires

Een van de makkelijkste manieren om de kinderkamer gezelliger te maken, is door te spelen met kleurrijk beddengoed en accessoires. Kies voor vrolijke dekbedovertrekken, kussens en spreien in felle kleuren en leuke patronen. Dit zorgt voor een speelse uitstraling en maakt de kamer meteen een stuk gezelliger. Daarnaast kun je ook kiezen voor vrolijke accessoires. Denk aan knuffels, lampjes en posters met leuke afbeeldingen. Een handige tip is om een lampenwinkel te bezoeken en op zoek te gaan naar verlichting die past bij de kleurrijke sfeer van de kinderkamer. Denk hierbij aan lampen met gekleurde lampenkappen of lampen met speelse vormen. Verlichting speelt een belangrijke rol in de sfeer van de kamer. Het is dus zeker de moeite waard om hiermee aan de slag te gaan.

Creëer een themakamer

Een andere leuke manier om de kamer gezelliger te maken, is door het creëren van een themakamer. Kies een thema dat past bij de interesses van je kind, zoals een junglethema, een prinsessenkamer of een ruimtekamer. Richt de kamer vervolgens in met bijpassende meubels, accessoires en decoratie. Denk aan muurstickers, dekbedovertrekken en knuffels die passen bij het gekozen thema. Een leuke toevoeging aan een themakamer zijn Philips Hue spots. Deze slimme lampen kunnen in verschillende kleuren worden ingesteld en zorgen voor een magische sfeer in de kinderkamer. Zo kun je bijvoorbeeld de spots instellen op een groene kleur voor een junglethema of op een roze kleur voor een prinsessenkamer. 

Knusse speelhoek

Een gezellige speelhoek mag niet ontbreken in de kinderkamer. Richt een hoekje in met een zachte speelmat, kussens en knuffels waar je kind heerlijk kan spelen en relaxen. Voeg wat opbergmanden toe voor het speelgoed. Je kunt ook een tent of tipi neerzetten waar je kind zich kan terugtrekken en zich even kan terugtrekken.

Personaliseer de kamer

Een van de belangrijkste manieren om de kinderkamer gezelliger te maken, is door de kamer te personaliseren. Voeg een persoonlijke touch toe door foto’s, tekeningen en knutselwerkjes van je kind op te hangen aan de muur. Laat je kind meehelpen met het inrichten van de kamer en geef hem of haar de vrijheid om de eigen stijl en smaak tot uiting te laten komen. Een leuk idee is om een fotowand te maken met foto’s van leuke herinneringen, vakanties en familie. Zo creëer je een persoonlijke en gezellige sfeer in de kinderkamer. 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.hiphuisje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 739 reviews.